Všechny sýry nakrájíme na přibližně stejně velké kousky, které každý zvlášť obalíme v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka) a střídavě (opatrně) napichujeme na špejli a opékáme jako špíz.
2
Kdo má strach, aby mu sýry nevytekly, může ještě celý špíz znovu namočit do vajec a pak do strouhanky.
3
K tomu jsou nejlepší hranolky a tatarka.
4
Známí ještě obalují a napichují i balkánský sýr, namáčí do těstíčka, bohužel to nemám vyzkoušený, ale říkám si proč ne...
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Di
|8. 12. 2006 06:39
Přidat jde i uzený Eidam - jen na ty syrečky nemám odvahu. Jím sice kde co, ale s tvarůžky jsme se nějak neskamarádila. Přitom naši to milovali a babička s oblibou dělávala tzv. "oklihlý" tvaroh. To jsem raději utíkala z domu na dvorek. Zpočátku jsem nejedla ani Hermelín nebo Nivu, ty mám ale ted moc ráda.
Danka
|7. 12. 2006 20:53
Vynikající dobrotka,povedlo se i přez všechny obavy.Ségra asistovala a bylo to i rychlý.
alena Tarabová
|15. 5. 2006 08:50
Také znám, děláme různě, druhy sýrů, kolečka cibule, žampiony střídavě napícháme na špejli a celé obalujeme v trojobalu.
vera V
|14. 5. 2006 08:17
Znam, tohle je fakt vyborne!!!!!!! Davam za jedna.
Anonym
|13. 5. 2006 11:17
Děláme takto špíz i s žampiony,sýrem a párkem.Je to dobrý recept.
Jaroslava Oumarová
|12. 5. 2006 11:30
Já dělávám kabanos se sýrem, celé obalené v trojobalu. Tohle určitě zkusím a přidám i ten balkánský, máme ho rádi:-))
Marsí
|12. 5. 2006 11:00
Já napichuji kostičky kuřecích prsíček a kostičky eidamu.Obalím,usmažím, taky moc dobré, ale jen ze sýrů jem to ještě nezkoušela.Jen si vzpomínám, že moje tchýně ( Řekyně) obalovala a smažila plátky fety.Bylo to moc dobré.