plátek
maso na řízky
: kuřecí, krůtí, krkovice, plec...
200
g
ementál
nebo Čedar, Gouda...
1
ks
jablka
nejlépe kyselejší, velké
sůl
koření
dle chuti na posypání měšců
máslo
smetana na vaření
nebo vývar na podlití
režná nit
Postup přípravy receptu
1
Plátky masa naklepeme, pokud použijeme kuřecí řízek, nejprve ho prořízneme (nedokrojíme) a vytvoříme tak větší plátek. Plátky osolíme, do jejich středu rozdělíme sýr a jablko, uzavřeme a svážeme do uzlíčku. Měšce dáme do máslem vymazané zapékací mísy, podlijeme smetanou nebo vývarem, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě 40-55 minut doměkka. Pokud děláme měšce z drůbežího masa, tak nedopékáme dozlatova bez přikrytí, aby se nám maso nevysušilo, a pro barvu můžeme posypat měšce kořením dle chuti: paprika, grilovací koření, barevný pepř...
2
Podáváme s jakoukoliv bramborovou přílohou a zeleninovou oblohou.