Zůstanou-li vám doma zbytky sýrů, tato krémová sýrovo-cibulová polévka je skvělý způsob, jak je zužitkovat. Pokud máte rádi intenzivnější chutě zvolte např. parmazán.
Cibule oloupejte, rozpulte a nakrájejte na tenké nudličky, klidně použijte mandolínu.
V hrnci zahřejte polovinu másla a cibuli 15 minut duste pod pokličkou. Pak ji zalijte vývarem, přidejte kmín a přiveďte ji k varu.
V rendlíku rozpusťte zbytek másla, přisypte mouku a zarestujte světlou jíšku.
Zalijte ji vínem a za stálého míchání provařte, asi 5 minut, pak vlijte do vývaru a společně vařte ještě 15 minut. Na posledních 5 minut vmíchejte smetanu.
Před podáváním vsypejte do polévky sýry a nechte je rozpustit. Polévku osolte, opepřete a ihned rozdělte na talíře, posypte pažitkou a podávejte s krutony.