• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Sýrovo-brokolicová pomazánka
Napište svůj komentář k receptu

Sýrovo-brokolicová pomazánka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sýrovo-brokolicová pomazánka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      ks brokolice
    • 0,50
      kelímek smetanito krém s nivou
    • 4
      ks tavený sýr
    • 1
      lžíce rostlinné máslo
    • 1
      lžíce majonéza light klasik nebo jogurtová nebo tofunéza

Postup přípravy receptu

1
Brokolici lehce povaříme a necháme úplně vychladnout.
2
Po vychladnutí odkrájíme vršky (střapečky) brokolice. Komu nevadí větší kousky, použije z brokolice větší část. Střapečky promícháme se všemi ostatními ingrediencemi. Podle chuti dosolíme, přidáme česnek...
3
Dobrovolnosti se meze nekladou a na všechna Vaše vylepšení se těším!. Mažeme na pufované cereální chlebíčky, na chléb..., obložíme zeleninou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sýrovo-vajíčková pomazánka

Sýrovo-vajíčková pomazánka

Sýrovo-vaječná pomazánka

Sýrovo-vaječná pomazánka

Sýrovo-šunková pomazánka

Sýrovo-šunková pomazánka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pačes | 26. 11. 2016 16:10

    No, keďže majonéza obsahuje surové vajce, túto pomazánku môžeme použiť maximálne tak doma. Nie na prenos, napr. deckám do školy alebo sebe do zamestnania. Namiesto majonézy by som použil tvaroh alebo ju nepoužil vôbec. V ingredienciách je tavený syr a nivový krém, bohato majonézu chuťovo zastúpia. Čo sa týka brokolice, varením stratí farbu, chuť a vyše 60% zdraviu prospešných látok. Namiesto varenia ju treba napariť. Buď v parnom hrnci alebo (kto ho nemá) na knedľovacom rozkladacom sitku. Narežeme ju na malé súkvetia, hlavnú hrubú stonku prerežeme na polovicu, ostatné stonky necháme tak. Paríme dovtedy, kým nezmäkne. Zachová sa tak aj farba, aj chuť, aj obsahové látky. Brokolicu necháme vychladnúť a stonky nakrájame ako cibuľu, tzn. skôr menšie kúsky. Vložíme do misy, pridáme ostatné ingrediencie a rozmixujeme mixérom. Do hotovej kaše pridáme za dve hrste pažítky alebo jednu misku žeruchy (je dosť aromatická, takže fakt stačí tá miska, v ktorej ju predávajú v obchode). Treba ju ale predtým ostrihať na menšie kúsky, asi ako keď sekáme do ryže petržlenovú vňať. Pažítku (žeruchu) potom vmiešame buď hnetovacími nástavcami na mixéri (tie na miesenie cesta) alebo ručne - varechou. Mixovacie nástavce by nám ju rozmixovali. Pred použitím je dobré ju dať aspoň na 3-4 hodiny do chladničky na spodok. :-P :-P :-P :-P :-P

  • Pačes | 26. 11. 2016 16:03

    No, keďže majonéza obsahuje surové vajce, túto pomazánku môžeme použiť maximálne tak doma. Nie na prenos, napr. deckám do školy alebo sebe do zamestnania. Namiesto majonézy by som použil tvaroh alebo ju nepoužil vôbec. V ingredienciách je tavený syr a nivový krém, bohato majonézu chuťovo zastúpia. Čo sa týka brokolice, varením stratí farbu, chuť a vyše 60% zdraviu prospešných látok. Namiesto varenia ju treba napariť. Buď v parnom hrnci alebo (kto ho nemá) na knedľovacom rozkladacom sitku. Narežeme ju na malé súkvetia, hlavnú hrubú stonku prerežeme na polovicu, ostatné stonky necháme tak. Paríme dovtedy, kým nezmäkne. Zachová sa tak aj farba, aj chuť, aj obsahové látky. Brokolicu necháme vychladnúť a stonky nakrájame ako cibuľu, tzn. skôr menšie kúsky. Vložíme do misy, pridáme ostatné ingrediencie a rozmixujeme mixérom. Do hotovej kaše pridáme za dve hrste pažítky alebo jednu misku žeruchy (je dosť aromatická, takže fakt stačí tá miska, v ktorej ju predávajú v obchode). Treba ju ale predtým ostrihať na menšie kúsky, asi ako keď sekáme do ryže petržlenovú vňať. Pažítku (žeruchu) potom vmiešame buď hnetovacími nástavcami na mixéri (tie na miesenie cesta) alebo ručne - varechou. Mixovacie nástavce by nám ju rozmixovali. Pred použitím je dobré ju dať aspoň na 3-4 hodiny do chladničky na spodok.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
Chuťovky Pomazánky Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Majonéza light Rostlinné máslo Smetanito krém s nivou Tavený sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová roláda se zeleninovou náplní

Vepřová roláda se zeleninovou náplní

Kachna po staročesku

Kachna po staročesku

Zelný salát s křenem

Zelný salát s křenem

Pomazánka z vařeného masa

Pomazánka z vařeného masa

Vegetariánská pánvička

Vegetariánská pánvička

Ředkvičková pomazánka s okurkami

Ředkvičková pomazánka s okurkami

Citronovo tvarohový trhanec bez mouky

Citronovo tvarohový trhanec bez mouky

Bramborové knedlíky plněné směsí s anglickou slaninou

Bramborové knedlíky plněné směsí s…

Citronový nebo pomerančový krém - pikantní

Citronový nebo pomerančový krém -…

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

49
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
46
Rajská polévka (nejen) s fazolemi
Rajská polévka (nejen) s…
37
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
30
Česnekové výhonky s rýží
Česnekové výhonky s rýží
27
Domácí paštika z kuřecích jater
Domácí paštika z…

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Kráska Alagia přiznala bolest kvůli vztahu s Pájou: Šikana a nenávist!

Kráska Alagia přiznala bolest kvůli vztahu s Pájou: Šikana a nenávist!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

  • Recepty.cz
  • Sýrovo-brokolicová pomazánka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact