Opereme petrželku s bazalkou a velmi jemně je osušíme. Jednu snítku bazalky odložíme stranou na ozdobu. Zbytek bylinek otrháme a jemně nasekáme. Na jemném struhadle nastrouháme sýr. Utřeme jej se dvěma lžícemi měkkého másla, bylinkami a pikantně ochutíme solí a pepřem. Oloupeme žampiony a hrubě je nastrouháme. V pánvi rozpustíme 1 lžící másla a houby na něm vydusíme.
2
Když se odpaří všechna voda, žampiony osolíme a opepříme. Krajíčky toastového chleba diagonálně rozpůlíme. Na ně rozdělíme připravené žampiony a potřeme sýrovou masou. Toasty dozlatova opečeme na másle nabo je vyrovnáme na plech a dáme rozpéct na 10 minut do trouby vyhřáté na 175 °C. Ihned ještě horké podáváme ozdobené lístky bazalky.