Teplý teda žádná sláva,... snad až to vystydne, tak to bude lepší :-)
Jen technicka - prasatka nemaji cumacky, ale rypacky :-P
tak i na čumáčky už došlo:) nešel mi ale net, tak jsem dělala po paměti a ne vše jsem si pamatovala.. těsto jsem dělala podle babiččina receptu na sýrové tyčinky, bylo hodně podobné, ale ze strouhaného tvrdého sýra. zapomněla jsem upéct uši, tak jsem je krájela až z upečeného kolečka, drobilo se, ale šlo to. a nepekla jsem i s náplní, ale jen samotná kolečka a plnila je až upečené. místo pórku jsem dala jemně nakrájenou červenou papriku. bez toho receptu to prostě byl trochu boj, ale čuníci byli výborní a už samo nejsou:)) pár čuníků jsem jen vykrojovala vykrajovátkem na linecké. tak stačilo jen namazat a nalepit oko. ńebyli tak zajímaví, ale rychlí a stejně dobří ;-)
Díky! chystáme oslavu, tak tohle bude určitě příjemná slaná změna oproti obvyklým chipsům.. a navíc veselá:) díky, nelka
nnin - naprosto nejlepší jsou TEPLÉ hned z plechu.... Když mi má přijít návštěvy, tak si to nachystám na plech, šoupnu to do špajzu a až lidi přijdou, tak to lupnu do trouby a za cca 12 minut podávám. Přeji dobrou chuť...
Simčo, prosím, je lepší čuníky jíst čerstvé, nebo je lepší udělat je dopředu a nechat rozležet? díky!
Tak tento recept vznikl ze kombinace našeho ridinného receptu (ale pekli jsme vždy jen plněná kolečka) a nápadu z posledního čísla časopisu Knihovnička RECEPTY, kde je ve tvaru prasečího čumáčku pečený chleba....
Někde jsem takové rypáčky viděla tady v receptech nasladko. Ale nepopírám dobrý nápad udělat naslano.
ti jsou skvělí! k sežrání :-* simčo, kam na ty nápady chodíš?? myslím, že na první oslavě se vyzkouší:)