• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sýrové pochutnání
Napište svůj komentář k receptu

Sýrové pochutnání

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sýrové pochutnání
Nahrát fotku
 

Suroviny

16 porce
    • 0,50
      kg polohrubá mouka
    • 1
      ks droždí
    • 1
      kostka hera
    • 150
      g eidam sýr
    • 1
      dl mléko
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      ks vejce na potření
    • 150
      g sýr + kmín - na posypání

Postup přípravy receptu

1
Mouku nasypeme do mísy, přidáme vykynutý kvásek, nastrouhanou heru, najemnou nastrouhaný sýr, vejce, sůl a zaděláme hladké těsto, tak aby se nám nelepilo. Necháme vykynout. Po vykynutí těsto rozdělíme na 6 stejných kusů, z každého vyválíme placku, kterou rádýlkem či nožem rozdělíme na 16 dílů (podobně jako když krájíme kulatý koláč) a každý dílek smotáme směrem do středu jako rohlík. Povrch potřeme vejcem a posypeme strouhaným sýrem spolu s kmínem.
2
Jako obměnu lze při smotávání rohlíčku připad plátek šunky, eventuleně na placku použít větší vykrajovátka na cukroví nebo rádlem nadělat tvary dle fantazie každého a naplnit šunkou, sýrem, případně čímkoliv co máte rádi, těsto přeložit, aby nádivka nevytekla.
3
Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C, doba pečení je závislá na velikosti tvaru, zhruba kolem 10 min.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené kuře v sýrové omáčce

Pečené kuře v sýrové omáčce

Sýrové kuřecí řízečky

Sýrové kuřecí řízečky

Sýrové koláčky s Nivou

Sýrové koláčky s Nivou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 23. 10. 2013 11:47

    :-( :-( :-( :-(

  • Romana | 10. 2. 2006 14:29

    Tyto rohlíčky peču často, jsou vynikající.

  • Anonym | 9. 2. 2006 21:11

    V úterý jsem podávala na oslavě narozenin a měla opět úspěch.

  • Dahiba | 1. 9. 2005 19:16

    Pro Veroniku: lepší je upéct v den kdy chceme podávat, rohlíčky jsou chutnější, ale dají se i druhý den. Přeji dobré pochutnání.

  • Veronika | 17. 8. 2005 14:05

    Vypadá to velmi dobře, chci se jen zeptat: Dá se dělat den dopředu, aniž by ztratilo na vláčnosti (i po zabalení do alobalu - mám špatné zkušenosti s kynutým těstem na buchty). Děkuji

  • Rybář | 29. 5. 2005 14:21

    Je to vynikající pochutnání. Dík

  • MílaK. | 20. 5. 2005 11:59

    dělám je teď každý týden,vnučka do školy,já a dcera do práce-nemají chybu,na sýr ještě nasypu trošku soli nebo grilovací koření a pak peču,nebo do středu dám pár plátků nakrájené/ vysočiny apod/zabalím a pak dle receptu.jednou jsem zapoměla i na vejce dovnitř těsta a nic se nestalo.

  • eva | 18. 4. 2005 12:11

    Vcera sme ich piekli, sice z hladkej muky, lebo tu vo svajci som polo. nenasla. I tak boli super. Sypali sme ich makom, sezamom, syrom, kminkom. Kazdemu podla chuti.Vdaka za recept.

  • Abies Alba | 18. 4. 2005 08:52

    Ano, 250 g.

  • Dahiba | 18. 4. 2005 08:46

    Pozdrav do Kanady pani Jane, presne tak, Hera vazi 250g.

  • Lenka | 18. 4. 2005 08:41

    Jo jo, přesně tak, 1 Hera=250 gramů, přeji dobrou chuť, já už se těším až je vyzkouším :)

  • Jana Zverinova | 18. 4. 2005 07:13

    Chystam se tyto vyborne rohlicky upeci,ziji v Kanade a nemam tuseni kolik vazi 1 Hera,250gr?Dekuji.

  • Maida | 4. 4. 2005 22:34

    myško Jenny, nic si z toho nedělejte, opravdu jsou recepty s droždím a těsto nekyne. Hlavně, že se vám to povedlo. Rohlíčky jsou výborné, já je sypu i sezamovým semínkem nebo mákem.

  • myška Jenny | 4. 4. 2005 20:45

    Připojuji, že když je ochutnal manžel a moje 2-letá dcera tak se jenom olizovali a to je co říct. Zvlášť dcera ta hned tak něco nesní. Díky za recept, Dahibo.

  • Dahiba | 4. 4. 2005 18:10

    Jsem ráda, že Vám chutnalo Jenny, tenhle je recept je zaručenou mňamkou na všech našich oslavách nebo posezení u vínka. :-)

  • myška Jenny | 4. 4. 2005 13:28

    Teď jsem je dopekla a je Fantastico!!!! Sice jsem nějak přehlédla v receptu větu...a necháme vykynout...a hned jsem se do toho pustila a věřte nebo ne, povedlo se to i tak. Je jasné, že droždí necháme vykynout, ale bohužel znám i těsto, kde se dává droždí a kynout se to nenechává-to jen na mojí omluvu, když už jsem tu za debila.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Eidam sýr Hera Mléko Polohrubá mouka Sůl Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninový salát s francouzskou zálivkou

Zeleninový salát s francouzskou…

Vepřové řízky v pařízském těstíčku

Vepřové řízky v pařízském těstíčku

Hrachová kaše (moc dobrá)

Hrachová kaše (moc dobrá)

Čínská sladkokyselá omáčka

Čínská sladkokyselá omáčka

Čínské nudle s kuřecím masem III.

Čínské nudle s kuřecím masem III.

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Barevná karamelová lízátka

Barevná karamelová lízátka

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Sýrové karbanátky s uzeným  masem

Sýrové karbanátky s uzeným masem

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

173
Dýňová tortila
Dýňová tortila
104
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
102
Máslové řízky
Máslové řízky
92
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
60
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz 5 let od smrti Hany Krampolové (†59): Smutný pohled na opuštěný hrob

5 let od smrti Hany Krampolové (†59): Smutný pohled na opuštěný hrob

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Sýrové pochutnání
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact