• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sýrové pochutnání
Napište svůj komentář k receptu

Sýrové pochutnání

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sýrové pochutnání
Nahrát fotku
 

Suroviny

16 porce
    • 0,50
      kg polohrubá mouka
    • 1
      ks droždí
    • 1
      kostka hera
    • 150
      g eidam sýr
    • 1
      dl mléko
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      ks vejce na potření
    • 150
      g sýr + kmín - na posypání

Postup přípravy receptu

1
Mouku nasypeme do mísy, přidáme vykynutý kvásek, nastrouhanou heru, najemnou nastrouhaný sýr, vejce, sůl a zaděláme hladké těsto, tak aby se nám nelepilo. Necháme vykynout. Po vykynutí těsto rozdělíme na 6 stejných kusů, z každého vyválíme placku, kterou rádýlkem či nožem rozdělíme na 16 dílů (podobně jako když krájíme kulatý koláč) a každý dílek smotáme směrem do středu jako rohlík. Povrch potřeme vejcem a posypeme strouhaným sýrem spolu s kmínem.
2
Jako obměnu lze při smotávání rohlíčku připad plátek šunky, eventuleně na placku použít větší vykrajovátka na cukroví nebo rádlem nadělat tvary dle fantazie každého a naplnit šunkou, sýrem, případně čímkoliv co máte rádi, těsto přeložit, aby nádivka nevytekla.
3
Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C, doba pečení je závislá na velikosti tvaru, zhruba kolem 10 min.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené kuře v sýrové omáčce

Pečené kuře v sýrové omáčce

Sýrové kuřecí řízečky

Sýrové kuřecí řízečky

Sýrové koláčky s Nivou

Sýrové koláčky s Nivou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 23. 10. 2013 11:47

    :-( :-( :-( :-(

  • Romana | 10. 2. 2006 14:29

    Tyto rohlíčky peču často, jsou vynikající.

  • Anonym | 9. 2. 2006 21:11

    V úterý jsem podávala na oslavě narozenin a měla opět úspěch.

  • Dahiba | 1. 9. 2005 19:16

    Pro Veroniku: lepší je upéct v den kdy chceme podávat, rohlíčky jsou chutnější, ale dají se i druhý den. Přeji dobré pochutnání.

  • Veronika | 17. 8. 2005 14:05

    Vypadá to velmi dobře, chci se jen zeptat: Dá se dělat den dopředu, aniž by ztratilo na vláčnosti (i po zabalení do alobalu - mám špatné zkušenosti s kynutým těstem na buchty). Děkuji

  • Rybář | 29. 5. 2005 14:21

    Je to vynikající pochutnání. Dík

  • MílaK. | 20. 5. 2005 11:59

    dělám je teď každý týden,vnučka do školy,já a dcera do práce-nemají chybu,na sýr ještě nasypu trošku soli nebo grilovací koření a pak peču,nebo do středu dám pár plátků nakrájené/ vysočiny apod/zabalím a pak dle receptu.jednou jsem zapoměla i na vejce dovnitř těsta a nic se nestalo.

  • eva | 18. 4. 2005 12:11

    Vcera sme ich piekli, sice z hladkej muky, lebo tu vo svajci som polo. nenasla. I tak boli super. Sypali sme ich makom, sezamom, syrom, kminkom. Kazdemu podla chuti.Vdaka za recept.

  • Abies Alba | 18. 4. 2005 08:52

    Ano, 250 g.

  • Dahiba | 18. 4. 2005 08:46

    Pozdrav do Kanady pani Jane, presne tak, Hera vazi 250g.

  • Lenka | 18. 4. 2005 08:41

    Jo jo, přesně tak, 1 Hera=250 gramů, přeji dobrou chuť, já už se těším až je vyzkouším :)

  • Jana Zverinova | 18. 4. 2005 07:13

    Chystam se tyto vyborne rohlicky upeci,ziji v Kanade a nemam tuseni kolik vazi 1 Hera,250gr?Dekuji.

  • Maida | 4. 4. 2005 22:34

    myško Jenny, nic si z toho nedělejte, opravdu jsou recepty s droždím a těsto nekyne. Hlavně, že se vám to povedlo. Rohlíčky jsou výborné, já je sypu i sezamovým semínkem nebo mákem.

  • myška Jenny | 4. 4. 2005 20:45

    Připojuji, že když je ochutnal manžel a moje 2-letá dcera tak se jenom olizovali a to je co říct. Zvlášť dcera ta hned tak něco nesní. Díky za recept, Dahibo.

  • Dahiba | 4. 4. 2005 18:10

    Jsem ráda, že Vám chutnalo Jenny, tenhle je recept je zaručenou mňamkou na všech našich oslavách nebo posezení u vínka. :-)

  • myška Jenny | 4. 4. 2005 13:28

    Teď jsem je dopekla a je Fantastico!!!! Sice jsem nějak přehlédla v receptu větu...a necháme vykynout...a hned jsem se do toho pustila a věřte nebo ne, povedlo se to i tak. Je jasné, že droždí necháme vykynout, ale bohužel znám i těsto, kde se dává droždí a kynout se to nenechává-to jen na mojí omluvu, když už jsem tu za debila.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Eidam sýr Hera Mléko Polohrubá mouka Sůl Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Kokosová bábovka III.

Kokosová bábovka III.

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Plněné bezmasé bramborové knedlíky

Plněné bezmasé bramborové knedlíky

"Bramborák" se švestkami

"Bramborák" se švestkami

Drobenková bublanina

Drobenková bublanina

Hrachová, čočková, fazolová se slaninou - polévka

Hrachová, čočková, fazolová se…

Fenyklový salát s pomerančem

Fenyklový salát s pomerančem

"Dospělácké" řezy

"Dospělácké" řezy

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

131
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
72
Jablečný koláč z remosky ala štrůdl
Jablečný koláč z remosky…
55
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou…
33
Dýňová tortila
Dýňová tortila
31
Tradiční vánoční punč
Tradiční vánoční punč

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Sýrové pochutnání
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact