Kuře rozdělíme na osminy a vyrovnáme těsně vedle sebe do pekáče s víkem. Pokud nemáme pekáč s víkem, pomůžeme si alobalem. Maso osolíme, opepříme, česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky a zasypeme jím kuře. Vše zalejeme smetanou a zasypeme strouhaným sýrem.
2
Pečeme přikryté víkem nebo alobalem v horké troubě tak půl hodiny, pak dopékáme deset minut bez víka, aby se udělala kůrka. Během pečení už není potřeba ničím podlévat. Jako příloha jsou dobré brambory a zeleninový salát.
Foto nikde,tak posílám další :-(.Co se jídla týká,tak moc dobré :-)...
sergej papáček
|9. 9. 2010 16:37
Receptů kuře + česnek + smetana + sýr není nikdy dost, vždyť je to tak dobré!!! Zkuste s kuřetem nejdřív 5x oběhnout barák a dál pak podle tohodle receptu, to je teprve mňamka! Zkuste, nebudete už dělat jinak :-DDDDD
jana malkova
|8. 9. 2010 21:55
Kure, cesnek, smetana a sejra - uz je to tu na sto zpusobu: jednou kure zadkem nahoru, podruhe sejra az nakonec, potreti smetanu lijeme zprava doleva... ach jo. Ze bych pridala jeden kde se kure nejdriv poplaca po zadku???? :-DDDD
recepty 73
|8. 9. 2010 13:05
Výborné!Posílám jedničku a foto.Jiří
Lidka Kábrtová
|21. 11. 2006 08:41
Jsem moc ráda, že Vám chutnalo, my takhle kuře rádi.
Jana Z
|20. 11. 2006 14:21
Je tu úplně stejný recept ale jmenuje se česnekové kuře se sýrem a šlehačkou. Stáhla jsem si oba,podle Vás paní Lidko jsem pekla kuře zakryté a z druhého receptu jsem použila trochu víc sýra.Bylo to prostě famózní.
Pavel Jaroš
|3. 11. 2006 20:10
Jednoduché, rychlé, chutné. Dělal jsem to v remosce ze stehenních řízků, poslední půlhodinu i s bramborem (abych nemusel špinit další nádobí). Sklidil jsem pochvalu.
Jana Tichá
|30. 3. 2005 13:33
Jednoduché, rychlé, výborné. Vynikající s bramborovým knedlíkem!