Tyhle skvělé krokety z kukuřice, goudy a balkánského sýra si jistě oblíbí celá rodina. Dozlatova osmažené kuličky servírujte se smetanovou omáčkou ochucenou limetkou a věřte, že výsledek bude dokonalý.
Pánev vytřete papírovou utěrkou, rozpusťte v ní máslo, přidejte mouku a vymíchejte světlou jíšku. Zalijte mlékem, nechte asi 2 minuty probublávat a metličkou vyšlehejte hladký a hustý bešamel. Přidejte nastrouhanou goudu a chilli a vše přelijte do větší misky.
3
Polovinu orestované kukuřice rozmixujte a přimíchejte i se zbylou kukuřicí k sýrovému bešamelu. Nakonec vmíchejte rozdrobený balkánský sýr, podle chuti osolte, opepřete a nechte úplně vychladnout.
4
Do tří misek připravte mouku, rozšlehané vejce a strouhanku na obalování. Z vychladlé směsi vytvarujte asi 6 kroket velikosti pingpongového míčku a obalte v mouce, vejci a strouhance. V kastrůlku rozpalte olej a krokety osmažte dozlatova, asi 4 minuty. Přebytečný olej nechte okapat na papírové utěrce.