Základní: dobře, nejlépe v mixéru, smíchat všechny ingredience a rozdělit na 3 stejné díly
2
1. varianta: do jednoho základního dílu vmíchat čedar a chutney, vytvořit kouli, obalit v nasekaných brusinkách apod. Okolo koule naaranžovat slané obyčejné sušenky, preclíčky apod.
3
2. varianta: do základního vmíchat rokfór, šalotku a brendy, kouli obalit v nasekaných vlašských ořeších, podávat s bramborovými lupínky.
4
3.varianta: do základu přidat ovčí nebo kozí sýr a zelenou cibulku, utvořit kouli a obalit v nasekané petrželi. Podávat s na kolečka nakrájenou salátovou okurkou. V lednici vydrží 3 dny, v mražáku minimálně měsíc.
5
Do základního receptu můžete použít cokoliv dle vaší chuti nebo fantazie, rovněž s čím podávat záleží na vás, napsala jsem jen tzv. tipy. Může být různá zelenina, keksy, kousky chleba, rohlíků apod. Já ráda používám i toastový chléb, otoastuji a vykrajovacími formičkami na cukroví vykrojím různé tvary (hvězdičky, srdíčka apod.).
6
Z 1 plátku chleba mám asi 5 kousků, zbytek chleba použiji na strouhanku. Rovněž tak můžete vykrájet tvary i ze salátové okurky a zbytek použít na okurkový klasický salát.