• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Sýrové koule na 3 způsoby
Napište svůj komentář k receptu

Sýrové koule na 3 způsoby

autor: Jana Han
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sýrové koule na 3 způsoby
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Základní recept
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 0,50
      lžička worcestrová omáčka
    • tabasco Kapky
    • 0,50
      lžička sůl
    • pepř mletý
    • 125
      g máslo pokojové teploty
    • 700
      g tvaroh nejlépe Lučina nebo žervé
  • 1. varianta
    • 200
      g sýr čedar ostrý, nastrouhaný
    • 2
      lžíce chutney
    • 3
      hrnek brusinky jemně nasekaných
    • rybíz
  • 2. varianta
    • 120
      g rokfór
    • 1
      ks šalotka
    • 2
      lžíce brandy
    • 1
      hrnek vlašské ořechy nasekané, toustované
  • 3. varinata
    • petrželka
    • 100
      g ovčí sýr nebo kozího jemného sýra
    • 2
      lžíce jarní cibulka jemně nasekaná

Postup přípravy receptu

1
Základní: dobře, nejlépe v mixéru, smíchat všechny ingredience a rozdělit na 3 stejné díly
2
1. varianta: do jednoho základního dílu vmíchat čedar a chutney, vytvořit kouli, obalit v nasekaných brusinkách apod. Okolo koule naaranžovat slané obyčejné sušenky, preclíčky apod.
3
2. varianta: do základního vmíchat rokfór, šalotku a brendy, kouli obalit v nasekaných vlašských ořeších, podávat s bramborovými lupínky.
4
3.varianta: do základu přidat ovčí nebo kozí sýr a zelenou cibulku, utvořit kouli a obalit v nasekané petrželi. Podávat s na kolečka nakrájenou salátovou okurkou. V lednici vydrží 3 dny, v mražáku minimálně měsíc.
5
Do základního receptu můžete použít cokoliv dle vaší chuti nebo fantazie, rovněž s čím podávat záleží na vás, napsala jsem jen tzv. tipy. Může být různá zelenina, keksy, kousky chleba, rohlíků apod. Já ráda používám i toastový chléb, otoastuji a vykrajovacími formičkami na cukroví vykrojím různé tvary (hvězdičky, srdíčka apod.).
6
Z 1 plátku chleba mám asi 5 kousků, zbytek chleba použiji na strouhanku. Rovněž tak můžete vykrájet tvary i ze salátové okurky a zbytek použít na okurkový klasický salát.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborovo-žampionová polévka na dva způsoby

Bramborovo-žampionová polévka na dva…

Medovníčkové koule

Medovníčkové koule

Masové koule v dýňovém pyré

Masové koule v dýňovém pyré

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 13. 4. 2006 18:28

    kllobouk dolů sice pracne ale jedinecne

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brandy Brusinky Chutney Citronová šťáva Jarní cibulka Máslo Ovčí sýr Pepř mletý Petrželka Rokfór Rybíz Šalotka Sůl Sýr Čedar Tabasco Tvaroh Vlašské ořechy Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočka po orientálsku

Čočka po orientálsku

Tvarohová pomazánka s česnekem

Tvarohová pomazánka s česnekem

Výborná ořechová bábovka

Výborná ořechová bábovka

Opékané pikantní bramborové plátky

Opékané pikantní bramborové plátky

Jablková buchta bez vajec

Jablková buchta bez vajec

Pudinková buchta rychlá a slabá

Pudinková buchta rychlá a slabá

Moravská kapsička

Moravská kapsička

Cuketa na slanině s česnekem

Cuketa na slanině s česnekem

Plněné ořechové rohlíčky

Plněné ořechové rohlíčky

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

80
Sýrová omáčka s těstovinami Tagliatelle
Sýrová omáčka s…
25
Bábovkový dort
Bábovkový dort
21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Sýrové koule na 3 způsoby
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact