Z bílků vyšleháme tuhý sníh, vmícháme na jemno nastrouhaný sýr. Na desce posypané strouhankou vytvarujeme koule, asi 3 cm průměr, a ve vyšším množství tuku smažíme. Uložíme na papírové ubrousky, aby vsákl přebytečný tuk. Podáváme čerstvé. Nemohou stát.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Olga Zehnalová
|9. 11. 2008 19:40
Ja tiež syr postrúham na jemnejšie slzičky, na 30Dg syra dám 2celé vajcia dobre premiešam , tvarujem placky asi 1cm hrubé, obalím v strúhanke a vypražím. Syr sa určite neroztečie.
Marie Zvěřinová
|9. 11. 2008 19:05
Výborný recept. Mně ho poradila kamarádka, že je to lepší než smažený sýr, protože nevyteče. Opravdu vynikající. Doporučuji všem, kdo mají rádi smažák, ale nechtějí ho doma kvůli nezdaru dělat. Tady je úspěch zaručen.
Tereza J.
|30. 12. 2007 16:23
Jolanka, oni trocha postáť môžu, ale nie sú tak chutné, ako keď ich podávate hneď. Ale popoludní ich vyprážať môžete, podľa možnosti čím neskôr.
Jolana Janková
|30. 12. 2007 12:43
Prosím o radu. Chtěla jsem udělat sýrové koule na silvestra jako jednu z chuťovek. Tady se však píše, že nemohou stát a musí se jíst hned. U jiných skoro totožných předpisů se mohou podávat jako chuťovky. Můžete mi prosím napsat jak to opravdu je a jestli si je mohu nasmažit již odpoledne před silvestrem? Děkuji Jolana
Petra Kučerová
|25. 12. 2005 23:57
Je to skvělé. Můžou se tam dát i celá vajíčka. Žloutky napřed a ušlehat sníh. Potom není potřeba pět bílků ale 2-3 vejce podle velikosti. A sýr se dá ustrouhat i nahrubo, když se strouhanka dá rovnou do směsi. Kdo miluje smažený sýr, bude určitě nadšen:o)