• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sýrové košíčky se šunkovou pěnou
Napište svůj komentář k receptu

Sýrové košíčky se šunkovou pěnou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sýrové košíčky se šunkovou pěnou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 250
      g hladká mouka
    • 50
      g ementál
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • máslo na vymazání formiček
  • Náplň:
    • 200
      g šunka
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • 150
      g máslo
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Hladkou mouku spolu s máslem, solí, pepřem, jemně nastrouhaným ementálem a vejcem zpracujte na hladké těsto a nechte chvilku rozležet. Pak je rozdělte na kousky, vyplňte jimi malé vymazané košíčkové formičky, vložte do předehřáté trouby a upečte. Upečené košíčky vyklopte a nechte vychladnout. Šunku dvakrát umelete, smetanu ušlehejte, do pěny vyšlehejte i změklé máslo a do něj potom vmíchejte šunku a šlehačku. Podle chuti osolte a opepřete. Pěnou naplňte košíčky a dozdobte trochou jemně nastrouhaného ementálu a vějířkem okurky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sekaná s šunkovou pěnou

Sekaná s šunkovou pěnou

Košíčky se žloutkovou pěnou

Košíčky se žloutkovou pěnou

Žampiony se šunkovou klobásou

Žampiony se šunkovou klobásou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina Bernová | 2. 1. 2008 15:19

    Šunková pěna dopadla taky velmi dobře. Jen košíčky den odležené v chladu nebyly úplně perfektní jako první den. Kombinace sýrových košíčků a šunkové pěny je dost mastná, ale chutná. Pokud to bude dělat příště, tak rozhodně vše budu připravovat a konzumovat v jeden den.

  • Martina Bernová | 29. 12. 2007 16:58

    Pravě jsem dopekla první várku sýrových košíčků. Dělala jsem je podle receptu a dávám jedničku s hvězdičkou. Nechám je den odležet v chladu a na Silvestra udělám šunkovou pěnu :-) Snad se také povede jako košíčky :-) Z těsta jsem udělala zhruba 100 košíčků o průměru 2.5 cm.

  • Andrea | 17. 12. 2007 14:37

    Dnes jsem košíčky upekla.Jsou vynikající.Jen do těsta jsem přidala trochu koření na pizzu a trošku grilovacího.Těsto mělo pikantní chuť.Plnila jsem šunkovou pěnou a na ozdobu jsem dala kousek broskve.Prostě bašta.

  • Martina Bernová | 7. 12. 2007 14:41

    Tak tohle je celkem lákavý recept třeba na Silvestrovské mecheche. Dobrý nápad. Určitě to vyzkouším.

  • Standa Kudrlička | 7. 12. 2007 10:22

    Já je dělal vždycky na nějakou oslavu,takže se snědli hned,ale myslím,že těch 14 dní by vydržet mohli.A nebo je dát do mrazáku,ale taky s tím nemám žádnou zkušenost.

  • Ája | 7. 12. 2007 09:28

    Slané plněné košíčky bych ráda dělala. Poraďte, prosím, jak dlouho předem si můžu košíčky napéct?Máte pocit, že vydrží třeba 14 dní, abych je mohla podle potřeby odebírat a plnit?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Ze šunky Slané Svačina Oslava Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ementál Hladká mouka Máslo Pepř mletý Smetana ke šlehání Sůl Šunka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ohavečské košíčky

Ohavečské košíčky

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Pikantní smažené tvarůžky

Pikantní smažené tvarůžky

Zemplínský koláč

Zemplínský koláč

Křehký kokosový koláč s jablky - mřížkový

Křehký kokosový koláč s jablky -…

Pravé řecké Pasticcio

Pravé řecké Pasticcio

Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet...

Švestkový rozvar (marmeláda) na…

Koprová omáčka se žampiony

Koprová omáčka se žampiony

Domácí chléb z pekárny

Domácí chléb z pekárny

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

251
Francouzský dresing
Francouzský dresing
82
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
48
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
43
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
43
Ragů (salsa Bolognese) iliti
Ragů (salsa Bolognese)…

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Anna Kadeřávková přiznala mentální blok: Má potíže s novým domem!

Anna Kadeřávková přiznala mentální blok: Má potíže s novým domem!

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

  • Recepty.cz
  • Sýrové košíčky se šunkovou pěnou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact