• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sýrové košíčky se šunkovou pěnou
Napište svůj komentář k receptu

Sýrové košíčky se šunkovou pěnou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sýrové košíčky se šunkovou pěnou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 250
      g hladká mouka
    • 50
      g ementál
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • máslo na vymazání formiček
  • Náplň:
    • 200
      g šunka
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • 150
      g máslo
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Hladkou mouku spolu s máslem, solí, pepřem, jemně nastrouhaným ementálem a vejcem zpracujte na hladké těsto a nechte chvilku rozležet. Pak je rozdělte na kousky, vyplňte jimi malé vymazané košíčkové formičky, vložte do předehřáté trouby a upečte. Upečené košíčky vyklopte a nechte vychladnout. Šunku dvakrát umelete, smetanu ušlehejte, do pěny vyšlehejte i změklé máslo a do něj potom vmíchejte šunku a šlehačku. Podle chuti osolte a opepřete. Pěnou naplňte košíčky a dozdobte trochou jemně nastrouhaného ementálu a vějířkem okurky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sekaná s šunkovou pěnou

Sekaná s šunkovou pěnou

Košíčky se žloutkovou pěnou

Košíčky se žloutkovou pěnou

Žampiony se šunkovou klobásou

Žampiony se šunkovou klobásou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina Bernová | 2. 1. 2008 15:19

    Šunková pěna dopadla taky velmi dobře. Jen košíčky den odležené v chladu nebyly úplně perfektní jako první den. Kombinace sýrových košíčků a šunkové pěny je dost mastná, ale chutná. Pokud to bude dělat příště, tak rozhodně vše budu připravovat a konzumovat v jeden den.

  • Martina Bernová | 29. 12. 2007 16:58

    Pravě jsem dopekla první várku sýrových košíčků. Dělala jsem je podle receptu a dávám jedničku s hvězdičkou. Nechám je den odležet v chladu a na Silvestra udělám šunkovou pěnu :-) Snad se také povede jako košíčky :-) Z těsta jsem udělala zhruba 100 košíčků o průměru 2.5 cm.

  • Andrea | 17. 12. 2007 14:37

    Dnes jsem košíčky upekla.Jsou vynikající.Jen do těsta jsem přidala trochu koření na pizzu a trošku grilovacího.Těsto mělo pikantní chuť.Plnila jsem šunkovou pěnou a na ozdobu jsem dala kousek broskve.Prostě bašta.

  • Martina Bernová | 7. 12. 2007 14:41

    Tak tohle je celkem lákavý recept třeba na Silvestrovské mecheche. Dobrý nápad. Určitě to vyzkouším.

  • Standa Kudrlička | 7. 12. 2007 10:22

    Já je dělal vždycky na nějakou oslavu,takže se snědli hned,ale myslím,že těch 14 dní by vydržet mohli.A nebo je dát do mrazáku,ale taky s tím nemám žádnou zkušenost.

  • Ája | 7. 12. 2007 09:28

    Slané plněné košíčky bych ráda dělala. Poraďte, prosím, jak dlouho předem si můžu košíčky napéct?Máte pocit, že vydrží třeba 14 dní, abych je mohla podle potřeby odebírat a plnit?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Ze šunky Slané Svačina Oslava Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ementál Hladká mouka Máslo Pepř mletý Smetana ke šlehání Sůl Šunka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pórková polévka III.

Pórková polévka III.

Klatovský řízek

Klatovský řízek

Zámecká drůbeží játra

Zámecká drůbeží játra

Hříšný čokoládový koláč

Hříšný čokoládový koláč

Jablečná přesnídávka

Jablečná přesnídávka

Houskové knedlíky - pečené

Houskové knedlíky - pečené

Květákové makarony

Květákové makarony

Babiččina bábovka (výborná)

Babiččina bábovka (výborná)

Pistáciové sušenky

Pistáciové sušenky

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

134
Pot-au-feu s králičím masem a bramborami
Pot-au-feu s králičím…
99
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
75
Celer smažený v kořeněné tempuře
Celer smažený v kořeněné…
70
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
56
Rohlíčky plněné jablíčky
Rohlíčky plněné jablíčky

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

  • Recepty.cz
  • Sýrové košíčky se šunkovou pěnou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact