Hladkou mouku spolu s máslem, solí, pepřem, jemně nastrouhaným ementálem a vejcem zpracujte na hladké těsto a nechte chvilku rozležet. Pak je rozdělte na kousky, vyplňte jimi malé vymazané košíčkové formičky, vložte do předehřáté trouby a upečte. Upečené košíčky vyklopte a nechte vychladnout. Šunku dvakrát umelete, smetanu ušlehejte, do pěny vyšlehejte i změklé máslo a do něj potom vmíchejte šunku a šlehačku. Podle chuti osolte a opepřete. Pěnou naplňte košíčky a dozdobte trochou jemně nastrouhaného ementálu a vějířkem okurky.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Martina Bernová
|2. 1. 2008 15:19
Šunková pěna dopadla taky velmi dobře. Jen košíčky den odležené v chladu nebyly úplně perfektní jako první den. Kombinace sýrových košíčků a šunkové pěny je dost mastná, ale chutná. Pokud to bude dělat příště, tak rozhodně vše budu připravovat a konzumovat v jeden den.
Martina Bernová
|29. 12. 2007 16:58
Pravě jsem dopekla první várku sýrových košíčků. Dělala jsem je podle receptu a dávám jedničku s hvězdičkou. Nechám je den odležet v chladu a na Silvestra udělám šunkovou pěnu :-) Snad se také povede jako košíčky :-) Z těsta jsem udělala zhruba 100 košíčků o průměru 2.5 cm.
Andrea
|17. 12. 2007 14:37
Dnes jsem košíčky upekla.Jsou vynikající.Jen do těsta jsem přidala trochu koření na pizzu a trošku grilovacího.Těsto mělo pikantní chuť.Plnila jsem šunkovou pěnou a na ozdobu jsem dala kousek broskve.Prostě bašta.
Martina Bernová
|7. 12. 2007 14:41
Tak tohle je celkem lákavý recept třeba na Silvestrovské mecheche. Dobrý nápad. Určitě to vyzkouším.
Standa Kudrlička
|7. 12. 2007 10:22
Já je dělal vždycky na nějakou oslavu,takže se snědli hned,ale myslím,že těch 14 dní by vydržet mohli.A nebo je dát do mrazáku,ale taky s tím nemám žádnou zkušenost.
Ája
|7. 12. 2007 09:28
Slané plněné košíčky bych ráda dělala. Poraďte, prosím, jak dlouho předem si můžu košíčky napéct?Máte pocit, že vydrží třeba 14 dní, abych je mohla podle potřeby odebírat a plnit?