• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sýrové košíčky se šunkovou pěnou
Napište svůj komentář k receptu

Sýrové košíčky se šunkovou pěnou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sýrové košíčky se šunkovou pěnou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 250
      g hladká mouka
    • 50
      g ementál
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • máslo na vymazání formiček
  • Náplň:
    • 200
      g šunka
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • 150
      g máslo
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Hladkou mouku spolu s máslem, solí, pepřem, jemně nastrouhaným ementálem a vejcem zpracujte na hladké těsto a nechte chvilku rozležet. Pak je rozdělte na kousky, vyplňte jimi malé vymazané košíčkové formičky, vložte do předehřáté trouby a upečte. Upečené košíčky vyklopte a nechte vychladnout. Šunku dvakrát umelete, smetanu ušlehejte, do pěny vyšlehejte i změklé máslo a do něj potom vmíchejte šunku a šlehačku. Podle chuti osolte a opepřete. Pěnou naplňte košíčky a dozdobte trochou jemně nastrouhaného ementálu a vějířkem okurky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sekaná s šunkovou pěnou

Sekaná s šunkovou pěnou

Košíčky se žloutkovou pěnou

Košíčky se žloutkovou pěnou

Žampiony se šunkovou klobásou

Žampiony se šunkovou klobásou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina Bernová | 2. 1. 2008 15:19

    Šunková pěna dopadla taky velmi dobře. Jen košíčky den odležené v chladu nebyly úplně perfektní jako první den. Kombinace sýrových košíčků a šunkové pěny je dost mastná, ale chutná. Pokud to bude dělat příště, tak rozhodně vše budu připravovat a konzumovat v jeden den.

  • Martina Bernová | 29. 12. 2007 16:58

    Pravě jsem dopekla první várku sýrových košíčků. Dělala jsem je podle receptu a dávám jedničku s hvězdičkou. Nechám je den odležet v chladu a na Silvestra udělám šunkovou pěnu :-) Snad se také povede jako košíčky :-) Z těsta jsem udělala zhruba 100 košíčků o průměru 2.5 cm.

  • Andrea | 17. 12. 2007 14:37

    Dnes jsem košíčky upekla.Jsou vynikající.Jen do těsta jsem přidala trochu koření na pizzu a trošku grilovacího.Těsto mělo pikantní chuť.Plnila jsem šunkovou pěnou a na ozdobu jsem dala kousek broskve.Prostě bašta.

  • Martina Bernová | 7. 12. 2007 14:41

    Tak tohle je celkem lákavý recept třeba na Silvestrovské mecheche. Dobrý nápad. Určitě to vyzkouším.

  • Standa Kudrlička | 7. 12. 2007 10:22

    Já je dělal vždycky na nějakou oslavu,takže se snědli hned,ale myslím,že těch 14 dní by vydržet mohli.A nebo je dát do mrazáku,ale taky s tím nemám žádnou zkušenost.

  • Ája | 7. 12. 2007 09:28

    Slané plněné košíčky bych ráda dělala. Poraďte, prosím, jak dlouho předem si můžu košíčky napéct?Máte pocit, že vydrží třeba 14 dní, abych je mohla podle potřeby odebírat a plnit?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Ze šunky Slané Svačina Oslava Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ementál Hladká mouka Máslo Pepř mletý Smetana ke šlehání Sůl Šunka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houbová směs na topinky

Houbová směs na topinky

Pečené obložené řízky

Pečené obložené řízky

Řízečky naruby

Řízečky naruby

Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou

Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou

Sýrová pomazánka s česnekem III.

Sýrová pomazánka s česnekem III.

Rohlíčky s nutelou

Rohlíčky s nutelou

Jednoduchá pomazánka z ricotty se šunkou

Jednoduchá pomazánka z ricotty se…

Makový koláč s rebarborou

Makový koláč s rebarborou

Nakládaný pivní Hermelín

Nakládaný pivní Hermelín

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

110
Hruškový závin II.
Hruškový závin II.
42
Bramboračka s medvědím česnekem
Bramboračka s medvědím…
39
Klasické lečo
Klasické lečo
38
Zapečené vajíčkové chlebíčky / tousty
Zapečené vajíčkové…
32
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný…

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Sýrové košíčky se šunkovou pěnou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact