Vepřové maso nakrájíme na tenké nudličky, promícháme s oreganem, česnekem, osolíme a zastříkneme trochou citronové šťávy. Jablka nakrájíme na menší plátky. Na pánvi rozpálíme olej a přidáme maso a jablka, ne příliš zprudka restujeme, dokud se maso nezatáhne a jablka nepustí šťávu. Mezitím nakrájíme brambory na menší plátky a promícháme s grilovacím kořením, nastrouhanou nivou a na kostičky nakrájeným hermelínem, osolíme.
2
Do Římského hrnce, předem alespoň čtvrt hodiny namočeného ve vodě, dáme na dno polovinu brambor se sýry. Na ně navršíme maso s jablky a úplně nahoru druhou polovinu brambor. Pečeme v troubě (nevyhřáté), dokud nejsou brambory měkké.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ivana Samcová
|7. 11. 2009 16:29
Pekla jsem dnes k obědu. Doma byla velká spokojenost. Je to syté a chutné jídlo, ale chce to opravdu pikantně ochutit brambory (grilovací koření, podle receptu je výborné, může být i nějaké jiné ostřejší). Měli jsme k tomu rajčatový salát. Díky za recept. Zdravím. Ivana
Edita Lukášová
|6. 11. 2009 13:13
Ivano, hermelín dávám celý a nivy cca 100g...
Ladia -
|4. 11. 2009 13:38
I na římský hrnec máme kategorii...
Ivana Samcová
|1. 11. 2009 15:58
Paní Edito, kolik dáváte hermelínu (celý?) a nivy? Díky za odpověď. zdravím. Ivana