Vařené brambory nakrájené na kostičky (vařili jsme bez soli s kmínem asi 10 minut), smícháme s rozetřeným česnekem se soli a přímícháme na kostičky hermelín, nivu a cibuli, přidáme pažitku.
2
Vše osolíme a opepříme a dáme na alobal jemně vymazaný olejem. Vložíme do předem vyhřáté trouby, a pozvolna pečeme 35-40 minut.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Petule B.
|17. 5. 2009 00:22
No... komentář Vileminy komentovat nebudu :o( ale přidám komentář k receptu, neb jsem ho dnes ukuchtila k obědu. Udělala jsem nakonec 3 balíčky, jeden pro dítko bez sýra ( s kolečky mrkve), druhý jen s nivou a třetí s hermelínem. Brambory jsem dávala na plátky a syrové.Niic se výrazně nepřichytilo a brambory nasákly chuť ostatních ingrediencí a chutnaly nám oba způsoby. V receptu je uveden čas pečení 35-40 min - a to mi stačilo i na brambory syrové. Úpravu brambor v alobalu máme moc rádi a variací se dá vymyslet nespočet, vždy dělám ale ze syrových. Jinak recept je prima inspirací :o)
Lada Kovářová
|16. 5. 2009 21:30
Vážená Vilemino, správkyně webu opravuje hrubky v receptech, nikoliv v komentářích!!!!!!!!!!!!!!!
Vilemina Vilhelmová
|16. 5. 2009 12:45
Vážená Georgino, já bych sýr napsala s tvrdým y. Proti gustu ovšem žádný dišputát. Hlavně že se správkyně webu holedbá tím, že opravuje hrubky!
Marie Kyrianová
|12. 5. 2009 21:49
Také si myslím,že vařené brambory jsou vhodnější vzhledem k ostatním ingrediencím, to aby se sýry nepřipálily.I já bych si je dala klidně jako hlavní chod. Musí to chutnat výborně. takováto jídla miluju,takže určitě brzo ( až budu doma sama,moji chlapi taková jídla nemusí) vyzkouším. Teď mě napadlo,že by šlo klidně i na grilu.
Marie Šindelová
|11. 5. 2009 12:21
Vařené brambory tam jsou asi z toho důvodu,aby se sýr nepřipálil,protože určitě proteče dolů a nepotřebuje dlouhou dobu pečení.?.Syrové dávám,když s brambory peču třeba kotlety.Helena sýrové brambory podává k rybě,já bych si je dala klidně jako hlavní chod. .....(sÝrům)
Georgina G.
|11. 5. 2009 11:39
Do alobalu dávám vždy syrové brambory. Jsou chutnější. A k sírům bych přidala ještě eidam .-)