lžička
ztužovač šlehačky
nebo vinný kámen (koupíte např. v dm drogerii)
1
lžíce
cukr
0,50
lžička
chilli
8
lžíce
máslo
(je to asi 110 g)
1
hrnek
sýr čedar
nastrouhaný
0,66
hrnek
mléko
Postup přípravy receptu
1
Troubu předehřejte na 200 °C.
2
V míse promíchejte mouku, sůl, oba prášky, cukr a chilli. Vpracujte máslo nakrájené na kousky, aby vznikla drobenka, pak přidejte sýr. Ke směsi přilijte mléko a vidličkou promíchejte, jen aby se směs spojila. Přesuňte na lehce pomoučněnou plochu a zlehka prohněťte. Sklepejte na asi centimetrový plát a pomocí vykrajovátka tvořte kolečka.
3
Pečte na tukem vymazaném nebo pečicím papírem pokrytém plechu 12 až 15 minut.
Prosím vás, můžete uvést, kolik je 1 hrnek čedaru na váhu? Netuším, jestli si mám koupit 10 dkg, 20 dkg ..
A proč se dává ztužovač šlehačky, to mě překvapilo, nikdy jsem se s tím nesetkala, aby se dával do těsta.
A ještě - kolik je asi z tohoto množství bochánků?