Plátky sýru rozložíme na plech, na kterém máme buď silikonovou podložku nebo pečící papír. Plátky se musí překrývat, nesmí tam být mezera.
2
Dáme do trouby na cca 50-70 °C. Dokud sýr nezměkne (dá se to lehce poznat). Vytáhneme, když už začne sýr tuhnout, poklademe na něj plátky šunky a na to natřeme směs, kterou si připravíme.
3
Pokud nemáte ruční šlehač s noži, musíte asi nožem následovně a el. ručním šlehačem: máslo utřít s pomazánkovým máslem a Allmetem křenovým. Přidat žloutky a pak buď si zvlášt na prkénku nakrájet nebo přidat do šlehače petrželku - papriku - bílky. Celou směs dát na šunku zatočit a dát do alobalu. Nechat pořádně ztuhnout.
4
Čím menší jsou kousíčky papriky a vajíček, tím lépe se to pak krájí. Na řezu to vypada krásně. Můžete přidat pepř, ale sůl bych nedoporučovala, je to celkem už dost slané.