• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Sýrová roláda III.
Napište svůj komentář k receptu

Sýrová roláda III.

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sýrová roláda III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g šunka
    • 100
      g měkký salám
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • 10
      plátek eidam sýr
    • 175
      g máslo
    • 120
      g smetanový sýr
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce petrželová nať sekaná
    • 1
      ks kapie sterilizovaná

Postup přípravy receptu

1
Máslo vymícháme se sýrem, přidáme na kostičky nakrájenou šunku a salám, nakrájená vejce, nadrobno nasekanou cibuli a nať, osolíme. Plátky sýra rozložíme na opačnou stranu plechu tak, aby se trošku (asi půl cm překrývaly) a to 3x4 plátky. Dáme do teplé trouby, dokud sýr nezměkne.
2
Plech z trouby vyjmeme a válečkem na těsto jemně přejedeme po sýru, aby se sýr spojil. Není třeba tlačit, ani dlouho válet, jen zlehka párkrát, sýr se spojí. Necháme vychladnout, natřeme náplň, srolujeme a zabalíme do fólie. Dáme alespoň na 12 hodin do chladničky. Krájíme na šikmé plátky asi 2 cm silné. Podáváme s bílým pečivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sýrová pomazánka s česnekem III.

Sýrová pomazánka s česnekem III.

Sýrová roláda I.

Sýrová roláda I.

Sýrová roláda II.

Sýrová roláda II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka O. | 21. 3. 2011 08:07

    I zde jsem objevila svoji fotku, prosím o opravu :-*

  • Tereza J. | 29. 12. 2007 09:24

    Marsí, robím syrové rolády s rôznymi plnkami, nie vždy rovnaké. Niekedy robím tak, že ukladám na krém po dlĺžke kyslé uhorky, kapie vajíčka a šunku, na reze to potom krásne vyzerá. Inokedy si dám námahu a plnkou zdobičkou ozdobím vrch rolády. Aj plnky striedam. Aby to bolo vždy iné:)))

  • Tereza J. | 28. 12. 2007 13:53

    Marsí, ledva prešli Vianoce a už máme silvestrovské chúťky :))) Potom budú Fašiangy, Veľká noc a vlastne kedy sa budeme neprejedať ?!?

  • Marsí | 28. 12. 2007 11:15

    Také dělám podobnou roládku. Akorát na sýr položím plátky šunky a na to teprve náplň z pomazánkového másla, taveného sýru a trochu obyč.másla, do toho nějakou zelenou bylinku nebo zelenou cibulku a na drobné kostičky pokrájené barevné papriky. Na řezu to pak vypadá moc dobře....sakra..už mi tady z těch receptů teče slinka...:-)))))

  • Monča | 27. 12. 2007 12:35

    Jojo,díky.vyzkouším na Silvestra k vínu!

  • Tereza J. | 24. 12. 2007 08:56

    Monča, stačí, ten syr tvorí vlastne "obal" , takže obyčajný eidam stačí.

  • Monča | 23. 12. 2007 21:09

    Chtěla jsem se zeptat - jak tučný má být ten sýr?stačí Eidam 3O%?

  • Martina Marťásek | 30. 10. 2007 21:17

    Tady je dámská jízda dam zo Slovenska ????? :-) Roláda mě zaujala , i když při dnešních cenách sýru se asi trochu prodraží . . . :-(((

  • mina kubikova | 25. 10. 2007 23:56

    robila som syrove rolady na rozne sposoby.....no tento styl natavenia sa mi paci najviac....som rada ze som nan narazila.

  • Tereza Jarčušková | 13. 1. 2006 06:57

    Len slabo zapnutá, aby bola teplá, asi okolo 120 st. Syr kontrolujete, natopí sa hneď. Keď je mäkký, tak ho hneď vyberte von.( Vyskúšajte prstom ) Je to len pár minút.Nechajte na plechu vychladnúť, natrite plnku , tú si môžete aj sama vymyslieť, musí tam byť nejaké pojidlo, teda maslo, syr a potom vmiešajte, čo máte, nadrobno narezanú kapiu, šumku, salám, alebo bez mäsa, len hrášok, vajíčko... podľa fantázie. Stočte, zabaľte a šup do chladničky. Robte deň vopred, lepšie stuhne.

  • Anonym | 12. 1. 2006 14:53

    Na akom stupni je rúra, keď sa tam dáva syr?

  • Tereza Jarčušková | 12. 1. 2006 07:02

    Ja nedávam syr na nijaký alobal, ale priamo na opačnú stranu plechu. Potom sa dobre roluje aj bez alobalu a fólie a neprichytí sa, pretože syr je mastný. Až stočenú roládu zabalím a dám do chladničky stuhnúť. A že syr v rúre nedržím dlho, to je predsa samozrejmé. Ide do rúry len kvôli zmäknutiu a spojeniu sa. Ale to v recepte napísané je.

  • Mirka. G. | 11. 1. 2006 19:42

    Ja to tiež robievam, takto ale ked syr vyberiem z rúry, tak ho už nevaľkám, lebo ked vychladne, tak je vlastne spojený. Len treba dat pozor, aby rúra nebola veľmi horúca a plát tan nebol dlho, lebo potom sa prilepí na alobal ( na ktorom to mám a pomocou ktorého roluje) a treba to pracne odlepovat a samozrejme, potom alobal vymeniť. a plát natriemsyrovú mátierku ( malso, syrokrém a horčica) a na to pokladám striedavo riadok šunky, kyslú uhorku, vajce a kápiu po dĺžke, až kým nie je pokrytý celý plát. Na to znovu druhú časť plnky. Je to nielen vynikajúce ale aj pekné na reze.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z mléka / sýra Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Eidam sýr Kapie Máslo Měkký salám Petrželová nať Smetanový sýr Sůl Šunka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažený kapr

Smažený kapr

Neskutečně žravé kuře

Neskutečně žravé kuře

Nejlepší dort

Nejlepší dort

Zelná polévka s uzenými žebry

Zelná polévka s uzenými žebry

Zapečené brambory se zelím

Zapečené brambory se zelím

"Pěnové" koláčky z listového těsta

"Pěnové" koláčky z listového těsta

Celerová krémová polévka

Celerová krémová polévka

Čokoládové cupcakes

Čokoládové cupcakes

Chalupářská hrstková polévka

Chalupářská hrstková polévka

Doporučujeme

30 minut
Barevné jarní závitky se třemi omáčkami

Barevné jarní závitky se třemi…

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

57
Ajťácké Chilli con carne
Ajťácké Chilli con carne
49
Plněné langoše
Plněné langoše
45
Dýňová tortila
Dýňová tortila
44
Houbový guláš
Houbový guláš
41
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…

Zajímavé články

Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
AHA.cz Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Moderátorka Klára Doležalová o svém chrtovi: Zastaví se mi srdce, když Ben běží. Život bez něj si nedokážu představit!

Moderátorka Klára Doležalová o svém chrtovi: Zastaví se mi srdce, když Ben běží. Život bez něj si nedokážu představit!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Česká premiéra akčního trháku F1 s Bradem Pittem: Heidi řídí jako chlap!

Česká premiéra akčního trháku F1 s Bradem Pittem: Heidi řídí jako chlap!

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství často nevydrží?

5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství často nevydrží?

Další doporučené recepty:

Sýrová roláda  - jednoduchá
Sýrová roláda - jednoduchá
Sýrová roláda I.
Sýrová roláda I.
Sýrová roláda II.
Sýrová roláda II.
Sýrová roláda IV.
Sýrová roláda IV.
Sýrová zelenina: (nejen) příloha
Sýrová zelenina: (nejen) příloha
Sýrové bochánky
Sýrové bochánky
  • Recepty.cz
  • Sýrová roláda III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact