• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sýrová roláda III.
Napište svůj komentář k receptu

Sýrová roláda III.

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sýrová roláda III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g šunka
    • 100
      g měkký salám
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • 10
      plátek eidam sýr
    • 175
      g máslo
    • 120
      g smetanový sýr
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce petrželová nať sekaná
    • 1
      ks kapie sterilizovaná

Postup přípravy receptu

1
Máslo vymícháme se sýrem, přidáme na kostičky nakrájenou šunku a salám, nakrájená vejce, nadrobno nasekanou cibuli a nať, osolíme. Plátky sýra rozložíme na opačnou stranu plechu tak, aby se trošku (asi půl cm překrývaly) a to 3x4 plátky. Dáme do teplé trouby, dokud sýr nezměkne.
2
Plech z trouby vyjmeme a válečkem na těsto jemně přejedeme po sýru, aby se sýr spojil. Není třeba tlačit, ani dlouho válet, jen zlehka párkrát, sýr se spojí. Necháme vychladnout, natřeme náplň, srolujeme a zabalíme do fólie. Dáme alespoň na 12 hodin do chladničky. Krájíme na šikmé plátky asi 2 cm silné. Podáváme s bílým pečivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sýrová pomazánka s česnekem III.

Sýrová pomazánka s česnekem III.

Sýrová roláda I.

Sýrová roláda I.

Sýrová roláda II.

Sýrová roláda II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka O. | 21. 3. 2011 08:07

    I zde jsem objevila svoji fotku, prosím o opravu :-*

  • Tereza J. | 29. 12. 2007 09:24

    Marsí, robím syrové rolády s rôznymi plnkami, nie vždy rovnaké. Niekedy robím tak, že ukladám na krém po dlĺžke kyslé uhorky, kapie vajíčka a šunku, na reze to potom krásne vyzerá. Inokedy si dám námahu a plnkou zdobičkou ozdobím vrch rolády. Aj plnky striedam. Aby to bolo vždy iné:)))

  • Tereza J. | 28. 12. 2007 13:53

    Marsí, ledva prešli Vianoce a už máme silvestrovské chúťky :))) Potom budú Fašiangy, Veľká noc a vlastne kedy sa budeme neprejedať ?!?

  • Marsí | 28. 12. 2007 11:15

    Také dělám podobnou roládku. Akorát na sýr položím plátky šunky a na to teprve náplň z pomazánkového másla, taveného sýru a trochu obyč.másla, do toho nějakou zelenou bylinku nebo zelenou cibulku a na drobné kostičky pokrájené barevné papriky. Na řezu to pak vypadá moc dobře....sakra..už mi tady z těch receptů teče slinka...:-)))))

  • Monča | 27. 12. 2007 12:35

    Jojo,díky.vyzkouším na Silvestra k vínu!

  • Tereza J. | 24. 12. 2007 08:56

    Monča, stačí, ten syr tvorí vlastne "obal" , takže obyčajný eidam stačí.

  • Monča | 23. 12. 2007 21:09

    Chtěla jsem se zeptat - jak tučný má být ten sýr?stačí Eidam 3O%?

  • Martina Marťásek | 30. 10. 2007 21:17

    Tady je dámská jízda dam zo Slovenska ????? :-) Roláda mě zaujala , i když při dnešních cenách sýru se asi trochu prodraží . . . :-(((

  • mina kubikova | 25. 10. 2007 23:56

    robila som syrove rolady na rozne sposoby.....no tento styl natavenia sa mi paci najviac....som rada ze som nan narazila.

  • Tereza Jarčušková | 13. 1. 2006 06:57

    Len slabo zapnutá, aby bola teplá, asi okolo 120 st. Syr kontrolujete, natopí sa hneď. Keď je mäkký, tak ho hneď vyberte von.( Vyskúšajte prstom ) Je to len pár minút.Nechajte na plechu vychladnúť, natrite plnku , tú si môžete aj sama vymyslieť, musí tam byť nejaké pojidlo, teda maslo, syr a potom vmiešajte, čo máte, nadrobno narezanú kapiu, šumku, salám, alebo bez mäsa, len hrášok, vajíčko... podľa fantázie. Stočte, zabaľte a šup do chladničky. Robte deň vopred, lepšie stuhne.

  • Anonym | 12. 1. 2006 14:53

    Na akom stupni je rúra, keď sa tam dáva syr?

  • Tereza Jarčušková | 12. 1. 2006 07:02

    Ja nedávam syr na nijaký alobal, ale priamo na opačnú stranu plechu. Potom sa dobre roluje aj bez alobalu a fólie a neprichytí sa, pretože syr je mastný. Až stočenú roládu zabalím a dám do chladničky stuhnúť. A že syr v rúre nedržím dlho, to je predsa samozrejmé. Ide do rúry len kvôli zmäknutiu a spojeniu sa. Ale to v recepte napísané je.

  • Mirka. G. | 11. 1. 2006 19:42

    Ja to tiež robievam, takto ale ked syr vyberiem z rúry, tak ho už nevaľkám, lebo ked vychladne, tak je vlastne spojený. Len treba dat pozor, aby rúra nebola veľmi horúca a plát tan nebol dlho, lebo potom sa prilepí na alobal ( na ktorom to mám a pomocou ktorého roluje) a treba to pracne odlepovat a samozrejme, potom alobal vymeniť. a plát natriemsyrovú mátierku ( malso, syrokrém a horčica) a na to pokladám striedavo riadok šunky, kyslú uhorku, vajce a kápiu po dĺžke, až kým nie je pokrytý celý plát. Na to znovu druhú časť plnky. Je to nielen vynikajúce ale aj pekné na reze.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z mléka / sýra Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Eidam sýr Kapie Máslo Měkký salám Petrželová nať Smetanový sýr Sůl Šunka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová kýta Ježibaba

Vepřová kýta Ježibaba

Švestkový koláč II.

Švestkový koláč II.

Ananasová podkova

Ananasová podkova

Rybí filé zapečené se sýrem a s brokolicí

Rybí filé zapečené se sýrem a s…

Lesklá citronová poleva

Lesklá citronová poleva

Zapečené plněné bagety

Zapečené plněné bagety

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Fazole v rajské omáčce s klobásou

Fazole v rajské omáčce s klobásou

Barevná karamelová lízátka

Barevná karamelová lízátka

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

67
Těstoviny s cuketou a kuřecím masem
Těstoviny s cuketou a…
64
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
21
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
11
Placky z quinoy
Placky z quinoy
9
Švestková povidla
Švestková povidla

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Zrádci se rychle rozjíždí, ale... Problémy s první misí!

Zrádci se rychle rozjíždí, ale... Problémy s první misí!

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Další doporučené recepty:

Sýrová roláda  - jednoduchá
Sýrová roláda - jednoduchá
Sýrová roláda I.
Sýrová roláda I.
Sýrová roláda II.
Sýrová roláda II.
Sýrová roláda IV.
Sýrová roláda IV.
Sýrová zelenina: (nejen) příloha
Sýrová zelenina: (nejen) příloha
Sýrové bochánky
Sýrové bochánky
  • Recepty.cz
  • Sýrová roláda III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact