Asi 100 gramový plátek eidamu vložíme na několik sekund do mikrovlnné trouby. Musí změknout tak, aby se dal válečkem na těsto rozválet. Pokud změkne příliš, necháme jej chvíli ztuhnout. Na prkénku mírně posypaném strouhankou jej rozválíme, potřeme připravenou pomazánkou, pevně stočíme a zabalíme do alobalu. Necháme několik hodin ztuhnout v ledničce a potom krájíme na cca 1 cm silná kolečka.
2
Pomazánka: vejce a salám nastrouháme nebo pomeleme, cibuli najemno nakrájíme. Vše smícháme.
3
Tuto roládu můžeme plnit pomazánkami s různými příchutěmi. Základem pomazánky musí být vždy jen tavený sýr a máslo, aby v ledničce dobře ztuhla. Nikdy nepřidáváme majonézu nebo smetanu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ivona
|14. 6. 2012 13:43
Já sýr nastrouhám a dám na potřený alobal ,na chvíli do trouby, sýr se krásně roztaví ,,,jen po vyndání uvoním okraje, , aby se snadno rolovalo , nápně si volím sama ,ale musí v ní být pomazánkové máslo a tavený sýr. Dál dávám na rozetřenou hmotu vše ,, bud šunkovou, nebo niva s ořechy a šesnekem, záleží na každém co si zvolí, a první je vždy snězenáí ;-)
jitka faltová
|1. 9. 2010 14:26
také ji dělám je moc dobrá
Jana Ehnes
|9. 9. 2009 21:57
ja delam syrovou roladu z platkoveho syra, platky polozim plech s pecicim papirem tak, aby se asi 1 cm prekryvaly. Soupnu na chvili do teple trouby a po spojich prejedu valeckem. Naplnim podle chuti a sroluji, pecici papir pouziji jako "obal", aby mi rolada nevysychala.
venyss venyss
|9. 9. 2009 20:58
Našla jsem podle fotky a jsem za to velmi ráda. Tuto roládu jsem milovala,když jí dělala mamka, ale neměla jsem na to nikdy odvahu, při představě,že se musí nechat sýr změknout v horké vodě. Proto velmi oceňuji nápad s mikrovlnou troubou. Roláda byla vynikající, jen jsem dala salám také na plátky, a ještě jsem přidala na jemno nakrájenou červenou papriku,pro hezčí barvu. Zasloužená 1*.
Simča Sládková
|30. 8. 2008 22:12
oláda se skvěle podařila. Sýr jsem do MW dala do většího mikroteňáku a v něm ho z počáku i válela. Když už sýrová hmota vyplnila celý obdélník sáčku, rozkrojila jsem sáček na jedné straně i na "dně" a získala rovnou plochu. Nahoru na sýr jsem dala plát potrvinové fólie a mezi těmito dvěma fóliemi válela dál. Pak jsem odstranila horní fólii, potřela sýr trochou pomazánky, rozložila šunkový salám (nekrájela jsem ho, více se mi to líbí jako další vrstva) a opět potřela pomazánkou. Pomocí spodní fólie jsem roládu zavinula a v ní obalenou ji i uložila v lednici.