Já sýr nastrouhám a dám na potřený alobal ,na chvíli do trouby, sýr se krásně roztaví ,,,jen po vyndání uvoním okraje, , aby se snadno rolovalo , nápně si volím sama ,ale musí v ní být pomazánkové máslo a tavený sýr. Dál dávám na rozetřenou hmotu vše ,, bud šunkovou, nebo niva s ořechy a šesnekem, záleží na každém co si zvolí, a první je vždy snězenáí ;-)
také ji dělám je moc dobrá
ja delam syrovou roladu z platkoveho syra, platky polozim plech s pecicim papirem tak, aby se asi 1 cm prekryvaly. Soupnu na chvili do teple trouby a po spojich prejedu valeckem. Naplnim podle chuti a sroluji, pecici papir pouziji jako "obal", aby mi rolada nevysychala.
Našla jsem podle fotky a jsem za to velmi ráda. Tuto roládu jsem milovala,když jí dělala mamka, ale neměla jsem na to nikdy odvahu, při představě,že se musí nechat sýr změknout v horké vodě. Proto velmi oceňuji nápad s mikrovlnou troubou. Roláda byla vynikající, jen jsem dala salám také na plátky, a ještě jsem přidala na jemno nakrájenou červenou papriku,pro hezčí barvu. Zasloužená 1*.
oláda se skvěle podařila. Sýr jsem do MW dala do většího mikroteňáku a v něm ho z počáku i válela. Když už sýrová hmota vyplnila celý obdélník sáčku, rozkrojila jsem sáček na jedné straně i na "dně" a získala rovnou plochu. Nahoru na sýr jsem dala plát potrvinové fólie a mezi těmito dvěma fóliemi válela dál. Pak jsem odstranila horní fólii, potřela sýr trochou pomazánky, rozložila šunkový salám (nekrájela jsem ho, více se mi to líbí jako další vrstva) a opět potřela pomazánkou. Pomocí spodní fólie jsem roládu zavinula a v ní obalenou ji i uložila v lednici.