Máslo utřeme s tavenými sýry, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, okurky, petrželku, natvrdo uvařená a pokrájená vejce. Vše osolíme, opepříme, přidáme hořčici a do pěny utřeme.
2
Balíčky plátkového sýra vložíme v obalu do horké vody a necháme změknout. Potom je vyjmeme na vál, plátky rozložíme do tvaru obdélníku a přejedeme je jemně válečkem, aby se horký sýr spojil v jednu placku. Placku potřeme pomazánkou, na ni rozložíme plátky šunky a opět potřeme vrstvou pomazánky. Nakonec srolujeme, zabalíme do alobalu a dáme do chladničky ztuhnout. Druhý den ji krájíme na 1,5 cm silné plátky. Ozdobíme listy hlávkového salátu a ředkvičkami. Podáváme s pečivem.
Roláda je výborná, co se týče náplní, tak jde hodně improvizovat, využila jsem tip Mirky - 3x4 plárky eidamu 30% jsem rozložila na pečící papír aby se plátky vždy malinko překrývaly, zahřála na chvíli v troubě a výsledek výborný. Děkuji a doporučuji!
Mirka
|7. 6. 2015 13:09
Dělám z plátkového sýra , dám na plech pečicí papír na něj plátkový sýr 3x4 plátky a dám na chvíli do horké trouby. Sýr se rozteče a spojí a mám plát sýra , na něj dám náplň a sroluji.
Marťa
|26. 4. 2015 16:25
Roládku jsem vyzkoušela a byla výborná. Sklidila úspěch i u ostatních :-[ . Přidala jsem navíc ještě papriku kapii a výsledek byl super :-))
Já používám sýr v celku(300g).Nikdy se mi do toho moc něchtělo,měla jsem obavy z toho,že to nestihnu rozvállet,až to vytáhnu z vody,ono se musí se sýrem potom rychleji pracovat,ale zvládla a jsem ráda ,že jsem to vyzkoušela, je to moc dobré.Dávám smažená vajíčka nebo pomazán.máslo s česnekem a křenem a plním různě salámem a sterilovanou zeleninou.
hana Valentová
|28. 1. 2008 19:18
Myslím, že na množství sýra nezáleží, ale dala bych tak 300g.. Vyzkouším koncem týdne pro návštěvu..
Anonym
|17. 12. 2006 18:08
Plátkového sýra potřebuji tedy 200g?Děkuji
Anonym
|24. 11. 2006 15:14
já tam přidávám také papriku a je to osvěžující a velmi chutné je opravdu výborná dík
Vendy
|24. 10. 2006 19:05
Když mám plátkový sýr,tak si dám na plech alobal,ten trošku potřu olejem a dám na chvilku do trouby,než se sýr spojí,pak na to naplácám náplň a stěrkou si pomáhám při rolování.
Lenka Zavřelová
|24. 2. 2006 21:26
Znám a dělám při různých oslavách pro návštěvy. Je výborná a opravdu se tam může namíchat cokoliv. Já dělávám většinou tuto náplň.
vertigo
|4. 11. 2005 13:37
Jak jsem slíbil tak jsem tu roládu zrobil a musím říct že je vynikající sice jsem tam dal úplně jiné věci ale to je vedlejší...tak nezbývá mi nic jiného než si popřát dobrou chuť a taky všem co mou roládu zkusí))
Jana Wernischova
|3. 11. 2005 15:50
Super! Tuhle roládu dělám, jen cibuli do ní raději strouhám. Je tak oblíbená, že zpravdila nevydrží do druhého dne a začne se krájet dřív, natož aby mi vydržela třeba k večeři - prostě všichni chodí "jen tak ukrajovat".
vertigo
|3. 11. 2005 15:29
zítra se na to vrhnu
daniela
|10. 5. 2005 11:30
je to super
Jana
|8. 9. 2004 18:14
Do této rolády, mimochodem velice dobré, používám do náplně pomazánkové máslo. Není tak tučná.Může být s libovolnou příchutí.
Anonym
|3. 6. 2004 23:09
nejlepší ze sýra Madelandmísto uvedené náplně se dá použít i Creame Bonjour např. bylinkový, poklást plátky šunky a nudličky kapie žluté, červené,zelené