Vody jsem dala litr a i tak to bylo moc. Musela jsem pridat syr a trochu zaprazky.
Stačí jeden litr vody!
Masox,Magi,Podravka...nepouzivam zadna dochucodvadla...veskerou zeleninu mam pripravenou v mrazaku ve skatulkach a na dochuceni staci celerova nat nebo lybeček!!Pak opravdu neni treba presolena kostka čehosi suseneho...
Taky můžete zkusit Sýrovou polévku podobnou,která tady je v receptech:Uvařit brambory s vegetou a jedním sýrem,jakýmkoliv čistým,sem tam pomíchat,aby se sýr rozpustil a potom jen zásmažku z másla a natvrdo uvařené vajíčko nastrouhat.Je to vynikající.Jana
Není to snad jedno? Krájet nebo rozpustit.
Ivano, pokud jde o kuchařku která pamatuje staré masoxy, může jít o zvyk. Také jsem vždycky masoxy v minulosti pokrájela nožem na malé kostičky nebo kousky, protože dříve mívaly k rozpustitelnosti hodně hodně daleko. Kostka masoxu vcelku zpravidla sedla ke dnu a na dlouhou dobu se z ní stala gumová hmota, která odolávala všem pokusům o rozmíchání a ještě se snažila ze všech sil přilepit ke dnu a připálit se. Asi tak. :-)
Nechápu proč masox krájíte, ten se přece v horké vodě rozpustí i bez krájení.