Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
MartinV
|23. 1. 2007 23:49
S Eidamem to nemám ze své hlavy, ale z několika kvalifikovaných zdrojů. Je to jako vše o penězích :-( Zákazník si žádá levné, tak výroba se šidí a zrychluje na úkor kvality a někdy i zdraví.Zvyknul jsem si raději používat cca 1/2 Ementálu, je však výraznější než cihla a pokrm chuťově neztratí.
Jozef T.
|23. 1. 2007 17:35
P. Martin, je mozné, ze máte s tým Eidamom pravdu, ale tepelne upravovat Emmental je podla mna priam hriech. (Podobne ako vo Francúzsku sirup do piva...)
Di
|23. 1. 2007 13:50
Také jsem četla, že ze sýrů typu Eidam se teplem uvolňují rakovinotvorné soli a že by se tento sýr neměl používat na tepelné zpracování. Ve studeném stavu zřejmě nevadí.
Irena Klasová
|23. 1. 2007 12:24
Taky mě překvapil pan Martin s tím sýrem. My Eidam používáme na zapečení na pizzu či na ementálskou pečeni.
Jana Kutačová
|22. 1. 2007 20:33
Martine: udivil jste mě velice,já jsem nikdy o ničem takovém neslyšela a to tepelně zpracovávala sýr moje babička,maminka a já to taky tak dělám a máme to rádi celá rodina-takový klasický smažák se šunkou..a teď tady čtu o rakovinotvorných solích.No a já myslela,že sýry jsou relativně zdravé.:o)
MartinV
|22. 1. 2007 15:33
Eidam nedoporučuji na tepelnou úpravu, teplem se aktivují rakovinotvorné soli používané při jeho výrobě. Vhodný (leč dražší) je např.Ementál.
Jana Kutačová
|22. 1. 2007 10:08
Já na sýrové špízy používám různé druhy sýrů-uzený eidam,tvarůžky,Hermelín,Nivu a prokládám je pórkem a třeba žampiónky.Celé obalím nejlépe dvakrát v trojobalu a osmažím na pánvi.:o)
Irena Klasová
|22. 1. 2007 09:53
Skvělá a rychlá večeře.Anglickou kupuji jedině u nás u Linharta,tam jí mají fakt výbornou a jemně nakrájenou ne jako v Plusu či Kauflandu. Tahle fakt nemá chybu. Dá se jíst i bez chleba, ten je k tomu škoda.