Do vařeného zchladlého mléka rozdrobíme tvaroh. Za stálého míchání ohříváme dokud nevznikne syrovátka kterou scedíme. Necháme okapat.
2
Přidáme sůl a sodu. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme tvaroh mícháme do vytvoření táhlé hmoty. Pokud se hmota nespojí a netáhne posypeme jí ještě trochou sody. Hmota se zpění a spojí.
3
Vlijeme do formy na srnčí hřbet nebo do misky. Můžeme přidat kmín, papriku, ... dle chuti.
4
Tavený: Pokud dáme do hodně - asi 50°C teplého mléka vznikne tavený sýr. Přidáme česnek, kousky slaniny či šunky.
5
Já dělám sýr jen z poloviční dávky a je ho dostatečné množství.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ludmila Buzková
|16. 10. 2014 10:09
Dobrý den, nepochopila jsem výrobu toho taveného sýra, nevím co mám dát do 50 st teplého mléka jsestli ten scezený tvaroh a nebo už výsledný produkt a nepíšete kolik toho mléka má být :-)