• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Sýr "Alafranga"
Napište svůj komentář k receptu

Sýr "Alafranga"

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sýr "Alafranga"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g balkánský sýr
    • 150
      g eidam sýr kaškavel
    • 4
      ks vejce 3-4
    • 80
      g hladká mouka
    • 1
      balíček bramborové těsto
    • 60
      g mleté vlašské ořechy
    • 2
      stroužek česnek 1-2, prolisovaný
    • 1
      lžička pálivá paprika
    • 1
      lžíce bazalka
    • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Balkánský sýr (jen pokud je moc slaný) ponecháme přes noc ve vodě. Oba sýry nakrájíme na kousky (ideální velikost je jako rybí prsty) a posypeme mletými oříšky smíchanými s bazalkou. Vejce rozšleháme s česnekem a pálivou paprikou. Sýr obalíme v hladké mouce, ve vajíčku a nakonec v bramborovém těstě. Smažíme do červena a podáváme k vínu.
2
Vlastní zkušenost - alespoň 2 láhve, abyste nemuseli přikupovat, žízeň je potom veliká :-)Tento teplý předkrm je specialita sofijské restaurace "Alafrangite".
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nakládaný kozí sýr s olivami a citronem

Nakládaný kozí sýr s olivami a…

Obalovaný kozí sýr

Obalovaný kozí sýr

Bramborový "sýr"

Bramborový "sýr"

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 27. 6. 2013 17:15

    No já jsem to právě pochopila tak, že se to obaluje již v hotovém, udělaném, těstě, nikoliv v tom instantního prášku, ze kterého se těsto teprve dělá.... :-( Jinak ještě bych chtěla dodat, že je jak v ingrediencích "eidam sýr kaškavel", tak toto je napsáno špatně. Já jsem jak "...." chodila po supermarketu, obcházela všechny eidamy a hledala teda ten typ "kaškavel", abych pak doma na googlu zjistila, že kaškavel je pařený ovčí sýr a žádná značka nebo poddruh eidamu. Určitě by v popisu neuškodilo slovíčko "nebo" mezi těmito dvěma sýry...

  • Berýšek | 27. 6. 2013 12:09

    Chápu to správně, že se sýr obaluje v sypkém bramborovém těstě, nikoliv zpracovaném na hmotu s vodou? Jestli to ČernáLuna obalovala ve zpracované hmotě, tak cháplu, že z toho málem měla psotník. :-!

  • Morgana | 26. 6. 2013 12:43

    Chyba není v rukách ale v receptu, pěkná pakárna, ikdyž nakonec docela dobrá :'(

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 16. 6. 2013 22:12

    Musím přiznat, že jsem si u přípravy tohoto receptu pěkně zanadávala. Vůbec mi to nešlo - jednak obalit eidam ve rozemletých ořeších - jak vám tam drží? :) a jednak teda v tom bramborovém těstě. Lepilo to neuvěřitelně, vypotřebovala jsem asi pětkrát víc mouky, než je v receptu jen na ruce a ještě jsem si naivně představovala, že z toho budu mít úhledné kvádříky... ani omylem, byla jsem ráda, že jsem tam to těsto jakýmkoliv způsobem dostala :D Zaneřádila jsem celou kuchyň (i zasmradila od smažení), trvalo mi to hodinu a výsledkem byl "předkrm". Neodkážu si představit, že bych ještě dělala hlavní chod :) Nicméně hostům to chutnalo, těstíčko chválili, jen balkánský sýr mi po zchládnutí pustil vodu, tam mi to těsto zevnitř rozblemcal. Ale určitě zkušená kuchařka by s tím měla práce míň, já jsem jen neodhadla náročnost a pak jsem se vztekala :)) Tak s ohledem na toto dávám dvojku, snad se autorka nebude zlobit. P.S. kdyby se vám nelíbila fotka, klidně ji smažte, mně se hezčí nepodařili :)))

  • Lusinda | 15. 7. 2007 15:53

    Paní Airan já opět slintám...při čtení vašich receptů u mě propuká Pavlovův syndrom a já vážně uvažuji o koupi bryndáčku.:)))))

  • Ivana K. | 21. 6. 2006 14:53

    Vynikající chuťovka. Už jsem díky paní Airan vyzkoušela několik pro mě netradičních receptů s balkánským sýrem a všechny nám moc chutnaly - tutmanik, "líný "tutmanik ,tyčinky s majonézou a sýrem. Dříve jsem ho používala jen na šopský salát, teď mám větší repertoár.Díky

  • Airan | 14. 4. 2006 14:19

    Pani Kusova, spravne, kazdy zvlast:-)

  • Katka Kůsová | 13. 4. 2006 21:39

    Chtěla bych se zeptat - to se každý kousek sýra obaluje a smaží zvlášť? Děkuji.

  • Airan | 10. 4. 2006 14:22

    Pani Jarusko, dekuji. Ja je mezi perly nepocitam, snad perleť - levnejsi a uzitecne:-)) Spravne maji byt šupiny susene bramborove kase, ale ja jednou dala testo na knedliky a taky to bylo dobry:-)

  • Jaroslava Oumarová | 10. 4. 2006 13:03

    Airan, Vaše recepty taky patří k perlám zdejšího ( i sousedního:)) webu. Mám ale dotaz, to těsto je na kaši, knedlíky nebo placky? Nebo je to jedno?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Sýrová
Chuťovky Ze sýra Večeře Pozdní večeře Smažení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balkánský sýr Bazalka Bramborové těsto Česnek Eidam sýr Hladká mouka Mleté vlašské ořechy Pálivá paprika Rostlinný olej Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Balkánský salát

Balkánský salát

Květáková polévka II.

Květáková polévka II.

Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Křenová sekaná

Křenová sekaná

Buchta z mikrovlnky

Buchta z mikrovlnky

Fazole v rajské omáčce s klobásou

Fazole v rajské omáčce s klobásou

Těstoviny s řepou - zapékané

Těstoviny s řepou - zapékané

Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými těstovinami

Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými…

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
22
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
17
Bramborový guláš
Bramborový guláš
17
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Zuzana Plačková čeká vytouženou dceru: Přibrala jsem 18 kilo!

Zuzana Plačková čeká vytouženou dceru: Přibrala jsem 18 kilo!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Další doporučené recepty:

Sypánky s mákem
Sypánky s mákem
Sypaný koláč
Sypaný koláč
Sypaný ovocný koláč (nejen) z remosky
Sypaný ovocný koláč (nejen) z remosky
Sýr a šunka s křenovou smetanou
Sýr a šunka s křenovou smetanou
Sýr Cottage s kukuřicí a česnekem
Sýr Cottage s kukuřicí a česnekem
Sýr se švestkovou marmeládou
Sýr se švestkovou marmeládou
  • Recepty.cz
  • Sýr "Alafranga"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact