Mouky a cukry s kypřidlem, čerstvě strouhanou citronovou kůrou dle chuti a například i skořicí nebo plnější hrstí mletých ořechů či mandlí společně promícháme. Směs rozdělíme na zhruba stejně velké hromádky.
Remosku o průměru cca 30 cm vyložíme pečícím papírem, dno potřeme olejem nebo máslem a rovnoměrně posypeme první vrstvou sypké směsi tak, aby zakryla dno, kterou poklademe vrstvou půlených švestek (řeznou plochou nahoru). Švestky ještě můžeme ochutit (lehce posypat) skořicí nebo mletým mákem, pak posypeme druhou vrstvou sypké směsi, na kterou dáme další vrstvu ovoce dle chuti. Buď dáme opět švestky, nebo můžeme kombinovat například s na plátky strouhanými jablky... . Opět dle chuti posypeme skořicí a zbylou sypkou směsí.
3
Na takto připravený koláč nastrouháme studené máslo, remosku zaklopíme, zapneme a pečeme cca 40 - 45 minut, dozlatova.
Koláč můžeme péct i v máslem vymazané kulaté formě nebo pekáčku, vkládáme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme cca 35 minut.
5
Ovoce není potřeba doslazovat, sypká směs je sladká dost. Dochucení skořicí ořechy, mákem... je individuální, dle druhu použitého ovoce a chuti každého.
Při odeslání receptu vypadl první krok postupu , prosím o doplnění: Mouky a cukry s kypřidlem, čerstvě strouhanou citronovou kůrou dle chuti a například i skořicí nebo plnější hrstí mletých ořechů či mandlí. Směs rozdělíme na zhruba stejně velké hromádky.