• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Sypaný koláč švédský
Napište svůj komentář k receptu

Sypaný koláč švédský

autor: Adleit
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sypaný koláč švédský
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek hrubá krupice
    • 1
      hrnek hrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 1
      ks citronová šťáva z 1 velkého nebo 2 menších citronů
    • 6
      ks jablka
    • 1
      ks máslo
    • skořice

Postup přípravy receptu

1
Do mísy nasypeme krupici, mouku, cukr, prášek do pečiva, přidáme citronovou šťávu a promícháme. Do vymazané a vysypané dortové formy vložíme 1/3 směsi a navršíme na ni polovinu jablek hrubě nastrouhaných i se slupkou a posypeme skořicí (na jablka už cukr nedáváme).
2
Opět přidáme část směsi, na ni druhou polovinu jablek a skořici a zakončíme poslední třetinou směsi. Navrch poklademe nakrájeným máslem a zvolna pečeme. Do jablek můžeme podle chuti přidat ještě rozinky nebo oříšky.
3
Tento recept je výborný a patří k mým nejoblíbenějším!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sypaný koláč

Sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

Sypaný ovocný koláč (nejen) z remosky

Sypaný ovocný koláč (nejen) z remosky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana Kujalová | 8. 11. 2009 18:02

    Já peču následující modifikaci tohoto receptu, a ta je výborná: hrubá mouka a krupice po cca 300 ml, cukru ale jen 200 ml, žádná citronová šťáva, navíc však kůra nastrouhaná asi z 1/2 citronu, těch jablek možná i víc (cca 1 kg) a rozhodně oloupat. Jednotlivé vrstvy sypu do kulaté formy o průměru 26 cm, navrch dávám tenké plátky Hery, celkem 200 g. Peču při 160 °C (zpočátku přikryté alobalem) 60 min.

  • Jitka Bublová | 19. 9. 2007 14:14

    Dělám tenhle koláč pouze z 1 hrnku dětské krupice, 1 hrnku cukru a prášku do pečiva, bez citronu, což je asi celkem vedlejší, ale bez toho druhého hrnku mouky, to už se mi zdá moc. Používám 1 kg jablek (čistá váha už nastrouhaných) a je to tak akorát na ten 1 hrnek krupice. Máslo si rozpustím (dávám ho trochu méně) a povrch koláče tím pocákám. DFo grand remosky je z 1 1/2 dávky. Jinak je opravdu výborný, můžu jen doporučit (bez té mouky navíc). Skvělý je vychlazený a ozdobený šlehačkou...

  • Salome | 19. 9. 2007 12:11

    Koláč byl dobrý, ale spíš náplní než těstem (dala jsem tvarohovou náplň a rebarboru). Po upečení opravdu na pár místech zůstal sypký, naopak po dvou dnech byl docela zmáčený (tedy těch pár kouslů, co zbylo, ale i ty jsme snědli). Takže zůstanu u křehkého těsta. :) Ale vyzkoušela jsem to a dušička má pokoj.

  • Adéla Křížová | 14. 9. 2007 14:34

    Musím říci, že já koláč nikdy sypký neměla. Asi jste dala málo jablek. Musíte jimi pokrýt pečlivě celou vrstvu těsta, které pak "natáhne" jejich vlhkost.

  • barča | 11. 9. 2007 19:49

    Já znám tento koláč s tavrohem. Nasypat, polít dost řídkým ochuceným tavrohem (žloutek, citron, mléko..) a zase posypat. Navrch kousky másla. Je moc dobrý a nezůstane sypký, když je tvaroh hodně tekutý. Čím víc tvarohu tím líp.

  • Majka Rončáková | 11. 9. 2007 13:24

    Tento recept jsem dostala před třemi léty, ale na některých místech byl sypký. víckrát jsem ho nedělala.

  • Jana Remková | 10. 9. 2007 11:38

    Zkoušela jsem recept z hrníčkové kuchařky a musím říct,že nás moc nenadchnul.Jana

  • Salome | 10. 9. 2007 11:06

    Hmm.. Tak než jsem stihla vyzkoušet tenhle koláč podle již zde uvedeného receptu, je tu další variace. No tak budu zkoušet víckrát. :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Hrubá krupice Hrubá mouka Jablka Máslo Prášek do pečiva Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Třešňové omeletky

Třešňové omeletky

Domácí lazaně

Domácí lazaně

Kuřecí řízek s hořčicí

Kuřecí řízek s hořčicí

Jahodová polévka mléčná

Jahodová polévka mléčná

Kuskus na čínský způsob

Kuskus na čínský způsob

Bramborové housky

Bramborové housky

Rychlé povidlové řezy

Rychlé povidlové řezy

Koka dort

Koka dort

Kýta v žampionové omáčce

Kýta v žampionové omáčce

Doporučujeme

20 minut
Buřty na pivu v briošce

Buřty na pivu v briošce

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

70
Tudelská zeleninová polévka
Tudelská zeleninová…
67
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
55
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
53
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
47
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Hvězda světového formátu Anna Geislerová ovládla červený koberec v Cannes!

Hvězda světového formátu Anna Geislerová ovládla červený koberec v Cannes!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Strach a šokující odhalení, zrádné a nejisté dospívání, fantastický opus… Listujte

Strach a šokující odhalení, zrádné a nejisté dospívání, fantastický opus… Listujte

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

  • Recepty.cz
  • Sypaný koláč švédský
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact