• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Sypaný koláč švédský
Napište svůj komentář k receptu

Sypaný koláč švédský

autor: Adleit
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sypaný koláč švédský
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek hrubá krupice
    • 1
      hrnek hrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 1
      ks citronová šťáva z 1 velkého nebo 2 menších citronů
    • 6
      ks jablka
    • 1
      ks máslo
    • skořice

Postup přípravy receptu

1
Do mísy nasypeme krupici, mouku, cukr, prášek do pečiva, přidáme citronovou šťávu a promícháme. Do vymazané a vysypané dortové formy vložíme 1/3 směsi a navršíme na ni polovinu jablek hrubě nastrouhaných i se slupkou a posypeme skořicí (na jablka už cukr nedáváme).
2
Opět přidáme část směsi, na ni druhou polovinu jablek a skořici a zakončíme poslední třetinou směsi. Navrch poklademe nakrájeným máslem a zvolna pečeme. Do jablek můžeme podle chuti přidat ještě rozinky nebo oříšky.
3
Tento recept je výborný a patří k mým nejoblíbenějším!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sypaný koláč

Sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

Sypaný ovocný koláč (nejen) z remosky

Sypaný ovocný koláč (nejen) z remosky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana Kujalová | 8. 11. 2009 18:02

    Já peču následující modifikaci tohoto receptu, a ta je výborná: hrubá mouka a krupice po cca 300 ml, cukru ale jen 200 ml, žádná citronová šťáva, navíc však kůra nastrouhaná asi z 1/2 citronu, těch jablek možná i víc (cca 1 kg) a rozhodně oloupat. Jednotlivé vrstvy sypu do kulaté formy o průměru 26 cm, navrch dávám tenké plátky Hery, celkem 200 g. Peču při 160 °C (zpočátku přikryté alobalem) 60 min.

  • Jitka Bublová | 19. 9. 2007 14:14

    Dělám tenhle koláč pouze z 1 hrnku dětské krupice, 1 hrnku cukru a prášku do pečiva, bez citronu, což je asi celkem vedlejší, ale bez toho druhého hrnku mouky, to už se mi zdá moc. Používám 1 kg jablek (čistá váha už nastrouhaných) a je to tak akorát na ten 1 hrnek krupice. Máslo si rozpustím (dávám ho trochu méně) a povrch koláče tím pocákám. DFo grand remosky je z 1 1/2 dávky. Jinak je opravdu výborný, můžu jen doporučit (bez té mouky navíc). Skvělý je vychlazený a ozdobený šlehačkou...

  • Salome | 19. 9. 2007 12:11

    Koláč byl dobrý, ale spíš náplní než těstem (dala jsem tvarohovou náplň a rebarboru). Po upečení opravdu na pár místech zůstal sypký, naopak po dvou dnech byl docela zmáčený (tedy těch pár kouslů, co zbylo, ale i ty jsme snědli). Takže zůstanu u křehkého těsta. :) Ale vyzkoušela jsem to a dušička má pokoj.

  • Adéla Křížová | 14. 9. 2007 14:34

    Musím říci, že já koláč nikdy sypký neměla. Asi jste dala málo jablek. Musíte jimi pokrýt pečlivě celou vrstvu těsta, které pak "natáhne" jejich vlhkost.

  • barča | 11. 9. 2007 19:49

    Já znám tento koláč s tavrohem. Nasypat, polít dost řídkým ochuceným tavrohem (žloutek, citron, mléko..) a zase posypat. Navrch kousky másla. Je moc dobrý a nezůstane sypký, když je tvaroh hodně tekutý. Čím víc tvarohu tím líp.

  • Majka Rončáková | 11. 9. 2007 13:24

    Tento recept jsem dostala před třemi léty, ale na některých místech byl sypký. víckrát jsem ho nedělala.

  • Jana Remková | 10. 9. 2007 11:38

    Zkoušela jsem recept z hrníčkové kuchařky a musím říct,že nás moc nenadchnul.Jana

  • Salome | 10. 9. 2007 11:06

    Hmm.. Tak než jsem stihla vyzkoušet tenhle koláč podle již zde uvedeného receptu, je tu další variace. No tak budu zkoušet víckrát. :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Hrubá krupice Hrubá mouka Jablka Máslo Prášek do pečiva Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Langoše II.

Langoše II.

Cannelloni se špenátem

Cannelloni se špenátem

Kuličky z tatranek

Kuličky z tatranek

Staročeská svíčková bez masa

Staročeská svíčková bez masa

Perníková chaloupka

Perníková chaloupka

Šopský salát II.

Šopský salát II.

Jablečné vdolečky - kynuté, pečené

Jablečné vdolečky - kynuté, pečené

Batáty ve slanině

Batáty ve slanině

Třešňová omáčka

Třešňová omáčka

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

15
Skořicový elixír
Skořicový elixír
15
Risotto s chřestem
Risotto s chřestem
14
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…
12
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
11
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Sypaný koláč švédský
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact