• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sypaný jablečný koláč
Napište svůj komentář k receptu

Sypaný jablečný koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 38
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sypaný jablečný koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 250
      g cukr
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 250
      g hera
    • jablka
    • skořice
    • kokos

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, cukrů a kypřícího prášku uděláme sypkou směs, půlku vysypeme na plech vyložený pečicím papírem, na ní nastrouháme jablka, posypeme skořicí a kokosem, na to nasypeme zbytek moučné směsi a po celém povrchu rozložíme kousky Hery. Upečeme.
2
Hera se během pečení rozpeče a vytvoří s moučnou směsí křehké těsto.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sypaný koláč

Sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

Sypaný ovocný koláč (nejen) z remosky

Sypaný ovocný koláč (nejen) z remosky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vosaak | 26. 8. 2016 19:59

    Nevím jak máslo, ale Hera rozhodně strouhat nejde.. zasvinil jsem si tim jen struhadlo a pak jsem to nakrájel na plátky. peceno v hlubokém plechu 35x27cm přišlo mi toho málo, tak jsem přidělal ještě 0,5 dávky mouky a cukru.. jablek jsem dal "přiměřeně" (asi kilo) a posypla skořicí. Dětem to moc chutnalo a mě také.. výborný a velmi jednoduchý koláč, který zvládne i chlap :-) mňam

  • Jana | 2. 3. 2015 09:26

    Recept je skvělý, u nás velmi oblíbený, jen místo Hery používám máslo a strouhám ho nahoru a struhadle, rovnoměrněji se pak rozteče než když je to na plátky...;-)

  • ladislava staffenová | 25. 7. 2008 11:58

    Tenhle recept taky patří do mých stálic, já jen dávám mouku špaldovou,ale je skvělý,že jo :-)))Laďka

  • Hana Ančincová | 25. 7. 2008 08:45

    Mám podobný recept,3 hrnky polohrubé mouky,1 hrnek cukru,1 prášek do pečiva.Podle rady u tvarohové sypané buchty,rozmíchám tuk do moučné směsi.Potom již stačí plech trochu vymazat a buchta se spojí a již se nestane,že by se nepropekla.Tenhle recept s jablky určitě vyzkouším také.

  • Zuzana Šindlerová | 16. 3. 2007 12:50

    Tak tomu teď, Janko, moc nerozumím. Tak je výborný nebo ho nemáme zkoušet?

  • Janka D | 16. 3. 2007 07:51

    Ahojky skoušela jsem tento recept a je výborny,ale příště skuste radši něco jiného.

  • Ivana K. | 12. 4. 2006 08:41

    Pekla jsem podle návodu p. Jitky, koláč byl výborný, držel krásně pohromadě,část mi snědli ještě horkou, jen byl pekelně sladký. Takže doporučuji dát jen půl hrnku cukru.

  • Jitka Bublová | 23. 3. 2006 10:46

    Mám podobný recept a vždy spolehlivě zaboduje. Asi je tam rozdíl v množství ingrediencí - já dávám 1 hrnek cukru, 1 hrnek dětské krupičky a 1 prášek do pečiva. Smíchat, 1/3 nasypat do dortové formy,vyložené alobalem a vymazané máslem, nikoliv na plech (v tom je možná také ten fígl, jablíček tam pak přijde vyšší vrstva), na to 1/2 kg strouhaných jablek, hrozinky, skořice, opět 1/3 sypké směsi, dalších 1/2 kg jablek, zbytek sypké směsi, na to na plátečky 1/2 Hery, upéct. Díky jablíčkům se spolehlivě spojí, docela určitě. Je výborný vychlazený, zdobený šlehačkou.

  • Táňa K. | 8. 5. 2005 19:20

    Anonyme, je pravda, že koláč je hodně křehký, tuk se opravdu musí pečlivě rozložit. Vaši variantu, že by se Hera dala hned na spodní vrstvu, jsem nezkoušela, ale určitě to nic nezkazí.:) Záleží také na druhu a množství jablíček. Nebo vynechte pečicí papír a zkuste částí Hery poklást a vymazat samotný plech ještě před nasypáním první vrstvy a zbytek dát na povrch koláče, jak je uvedeno v postupu. Možná by neškodilo ani cáknout sem tam před pečením trošku mléka na provlhčení. Vyzkoušejte, každý recept se může upravit podle potřeby. Každopádně je to sypaný koláč a s tím se musí také trochu počítat.:) Janinko, vyzkoušejte něco nového a pak se podělte s novými zážitky.:)

  • Janinka | 8. 5. 2005 09:22

    Chyba v tom asi není, ale není to žádný výkřik. Já jsem pořádně vymazala hlubší plech, nasypala spíše menší polovinu směsi a pak to chce poměrně hodně jablek - tak kilo. Jemně nastrouhat a PŘITISKNOUT na spodní směs. A hlavně je nutno co nejpečlivěji rozložit tuk napovrchu - tenké plátky nahusto po celé směsi, jinak se to nespojí. Ovšem nakonec sice máte chuťově výborný koláč, ale ten prášek do pečiva tam je místy hodně znát. Takže příště zkusím raděj něco jiného :-))

  • Anonym | 21. 4. 2005 10:18

    Není v tom předpisu někde chyba? Koláč jsem upekla a na chuť byl móóóc dobrý, ale muela jsem servírovat rovnou na talířky a k tomu lžičku - jinak sníst nešlo. Horní sypaná vrstva se díky Heře spojila, spodní moc ne, strašlivě se rozpadalo a sypalo, na malých kousíčkách dokonce byla ještě syrová mouka s cukrem a práškem, Hera zeshora prostě neprotekla jablky až dolů. Neměla by se dát část Hery hned na první vrstvu? Když se tohle vyřeší, bude to skvělý a strašně rchlý moučník a třeba s trochou šlehačky navrch přímo sváteční!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hera Jablka Kokos Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česneková omáčka

Česneková omáčka

Vynikající zmrzlinový pohár

Vynikající zmrzlinový pohár

Srbský kotlet

Srbský kotlet

Ovocné košíčky

Ovocné košíčky

Hrstkové ovocné knedlíky

Hrstkové ovocné knedlíky

Kuřecí křidélka - ideální na párty

Kuřecí křidélka - ideální na párty

Domácí gyros

Domácí gyros

Mrkvový dort Pedro

Mrkvový dort Pedro

Gyros krkovice na cibuli

Gyros krkovice na cibuli

Doporučujeme

30 minut
Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným hráškem

Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

228
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
192
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
160
Máslové řízky
Máslové řízky
74
Dýňová tortila
Dýňová tortila
63
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …

Zajímavé články

Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si…
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
AHA.cz Obrat u Cibulkové a Etzlera: Životní loterie snů!

Obrat u Cibulkové a Etzlera: Životní loterie snů!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Už dnes večer startuje očekávaná StarDance Tour 2025: Cina se bude dělit o tanečnici!

Už dnes večer startuje očekávaná StarDance Tour 2025: Cina se bude dělit o tanečnici!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Největší podrazáci horoskopu: Tahle čtyři znamení se nestydí lhát vám do očí

Největší podrazáci horoskopu: Tahle čtyři znamení se nestydí lhát vám do očí

  • Recepty.cz
  • Sypaný jablečný koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact