• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Sypaný jablečný koláč
Napište svůj komentář k receptu

Sypaný jablečný koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 38
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sypaný jablečný koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 250
      g cukr
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 250
      g hera
    • jablka
    • skořice
    • kokos

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, cukrů a kypřícího prášku uděláme sypkou směs, půlku vysypeme na plech vyložený pečicím papírem, na ní nastrouháme jablka, posypeme skořicí a kokosem, na to nasypeme zbytek moučné směsi a po celém povrchu rozložíme kousky Hery. Upečeme.
2
Hera se během pečení rozpeče a vytvoří s moučnou směsí křehké těsto.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sypaný koláč

Sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

Sypaný ovocný koláč (nejen) z remosky

Sypaný ovocný koláč (nejen) z remosky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vosaak | 26. 8. 2016 19:59

    Nevím jak máslo, ale Hera rozhodně strouhat nejde.. zasvinil jsem si tim jen struhadlo a pak jsem to nakrájel na plátky. peceno v hlubokém plechu 35x27cm přišlo mi toho málo, tak jsem přidělal ještě 0,5 dávky mouky a cukru.. jablek jsem dal "přiměřeně" (asi kilo) a posypla skořicí. Dětem to moc chutnalo a mě také.. výborný a velmi jednoduchý koláč, který zvládne i chlap :-) mňam

  • Jana | 2. 3. 2015 09:26

    Recept je skvělý, u nás velmi oblíbený, jen místo Hery používám máslo a strouhám ho nahoru a struhadle, rovnoměrněji se pak rozteče než když je to na plátky...;-)

  • ladislava staffenová | 25. 7. 2008 11:58

    Tenhle recept taky patří do mých stálic, já jen dávám mouku špaldovou,ale je skvělý,že jo :-)))Laďka

  • Hana Ančincová | 25. 7. 2008 08:45

    Mám podobný recept,3 hrnky polohrubé mouky,1 hrnek cukru,1 prášek do pečiva.Podle rady u tvarohové sypané buchty,rozmíchám tuk do moučné směsi.Potom již stačí plech trochu vymazat a buchta se spojí a již se nestane,že by se nepropekla.Tenhle recept s jablky určitě vyzkouším také.

  • Zuzana Šindlerová | 16. 3. 2007 12:50

    Tak tomu teď, Janko, moc nerozumím. Tak je výborný nebo ho nemáme zkoušet?

  • Janka D | 16. 3. 2007 07:51

    Ahojky skoušela jsem tento recept a je výborny,ale příště skuste radši něco jiného.

  • Ivana K. | 12. 4. 2006 08:41

    Pekla jsem podle návodu p. Jitky, koláč byl výborný, držel krásně pohromadě,část mi snědli ještě horkou, jen byl pekelně sladký. Takže doporučuji dát jen půl hrnku cukru.

  • Jitka Bublová | 23. 3. 2006 10:46

    Mám podobný recept a vždy spolehlivě zaboduje. Asi je tam rozdíl v množství ingrediencí - já dávám 1 hrnek cukru, 1 hrnek dětské krupičky a 1 prášek do pečiva. Smíchat, 1/3 nasypat do dortové formy,vyložené alobalem a vymazané máslem, nikoliv na plech (v tom je možná také ten fígl, jablíček tam pak přijde vyšší vrstva), na to 1/2 kg strouhaných jablek, hrozinky, skořice, opět 1/3 sypké směsi, dalších 1/2 kg jablek, zbytek sypké směsi, na to na plátečky 1/2 Hery, upéct. Díky jablíčkům se spolehlivě spojí, docela určitě. Je výborný vychlazený, zdobený šlehačkou.

  • Táňa K. | 8. 5. 2005 19:20

    Anonyme, je pravda, že koláč je hodně křehký, tuk se opravdu musí pečlivě rozložit. Vaši variantu, že by se Hera dala hned na spodní vrstvu, jsem nezkoušela, ale určitě to nic nezkazí.:) Záleží také na druhu a množství jablíček. Nebo vynechte pečicí papír a zkuste částí Hery poklást a vymazat samotný plech ještě před nasypáním první vrstvy a zbytek dát na povrch koláče, jak je uvedeno v postupu. Možná by neškodilo ani cáknout sem tam před pečením trošku mléka na provlhčení. Vyzkoušejte, každý recept se může upravit podle potřeby. Každopádně je to sypaný koláč a s tím se musí také trochu počítat.:) Janinko, vyzkoušejte něco nového a pak se podělte s novými zážitky.:)

  • Janinka | 8. 5. 2005 09:22

    Chyba v tom asi není, ale není to žádný výkřik. Já jsem pořádně vymazala hlubší plech, nasypala spíše menší polovinu směsi a pak to chce poměrně hodně jablek - tak kilo. Jemně nastrouhat a PŘITISKNOUT na spodní směs. A hlavně je nutno co nejpečlivěji rozložit tuk napovrchu - tenké plátky nahusto po celé směsi, jinak se to nespojí. Ovšem nakonec sice máte chuťově výborný koláč, ale ten prášek do pečiva tam je místy hodně znát. Takže příště zkusím raděj něco jiného :-))

  • Anonym | 21. 4. 2005 10:18

    Není v tom předpisu někde chyba? Koláč jsem upekla a na chuť byl móóóc dobrý, ale muela jsem servírovat rovnou na talířky a k tomu lžičku - jinak sníst nešlo. Horní sypaná vrstva se díky Heře spojila, spodní moc ne, strašlivě se rozpadalo a sypalo, na malých kousíčkách dokonce byla ještě syrová mouka s cukrem a práškem, Hera zeshora prostě neprotekla jablky až dolů. Neměla by se dát část Hery hned na první vrstvu? Když se tohle vyřeší, bude to skvělý a strašně rchlý moučník a třeba s trochou šlehačky navrch přímo sváteční!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hera Jablka Kokos Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kokosky raz dva

Kokosky raz dva

Borůvková buchta

Borůvková buchta

Pivní pomazánka

Pivní pomazánka

Jednoduchá rajská polévka

Jednoduchá rajská polévka

Panenka se šalotkou

Panenka se šalotkou

Rychlá ovocná buchta - koláč

Rychlá ovocná buchta - koláč

Nadýchané špenátové lívance

Nadýchané špenátové lívance

Banánové vafle s javorovým sirupem

Banánové vafle s javorovým sirupem

Ledový salát s karotkou

Ledový salát s karotkou

Doporučujeme

30 minut
Chřestový quiche

Chřestový quiche

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

52
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
46
Fežoáda
Fežoáda
45
Quinoa s dýňovým pyré
Quinoa s dýňovým pyré
37
Čevabčiči
Čevabčiči
35
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Jiří Bartoška (†78): Tajemství jeho luxusního bytu! Myslel i na děti…

Jiří Bartoška (†78): Tajemství jeho luxusního bytu! Myslel i na děti…

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

  • Recepty.cz
  • Sypaný jablečný koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact