Krupici, cukr a mák smícháme dohromady a na vymazaný plech vrstvíme: 0,5 l směsi, jablka, 0,5 l směsi, jablka, 0,5 l směsi. Navrch nastrouháme celé máslo a upečeme. Hotové můžeme polít čokoládou a posypat sekanými ořechy.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Kristii
|30. 5. 2006 10:16
Makovou náplň od Labety mohu jen doporučit,ikdyž je možná pro někoho připravena až příliš sladce
Jitka
|5. 11. 2005 18:44
Já mlýnek na mák nikdy neměla, ale používám elektrický mlýnek na kávu. Melu v něm i ovesné vločky, rýži, prostě jenom to kafe ne - pijeme instantní.
Di
|22. 10. 2005 11:44
Právě jsem upekla koláč, kde jsem použila makovou náplň od Labety vylepšenou - no já bych raději tu starší, údajně méně dobrou. Ale stále to ještě jde, zřejmě proto, že mák je suchý. S jablky to určitě bude horší.
Jana Wernischova
|21. 10. 2005 23:49
Dík za tip, vyhledám a vyzkouším, prostě věřím vašim chuťovým buňkám, takže vezmu i tu Labetu - i když od nich jsem jednou měla jablkovou náplň a..... no radši nic, abych neurazila.
Di
|21. 10. 2005 12:32
Prodává se i polotovar na makovou náplň, do které se přidává jen voda. Vyrábí ho firma Labeta a já ho většinou koupila v prodejnách Albert. Polotovary nepoužívám, ale tohle není špatné, když nemáte mlýnek. Jen vzniklou náplň dochucuji nějakou ostřejší zavařeninou.
Lidka Kábrtová
|21. 10. 2005 12:06
Jano, mají ho v potravinách, značka BackMit, 20 deka stojí 16 Kč. A píšou na něm, že není chemicky konzervovaný...
Jana Wernischova
|21. 10. 2005 11:48
Já měla také původně mlýnky namák dva, úplně stejné - jeden po tchýni a jeden po mé mamince, jeden fungoval a druhý byl kaput, al e bla jsem nějak likanvá je vyzkoušet a ten špatný konečně vyhodit (nebo jsem ho schovávala kdyby se z něj něco hodilo?). Pak vím že jsem je někomu půjčovala...už víc nevím, průšvih. U nás doma bohužel mák jím jen já, nikdo jiný, ale mám ho strašně ráda v jakékoliv podobě a třeba na škubánky s mákem se těším už jak dlouho.....Nevěděla jsem, že se mák prodává už i mletý, měla jsem za to, že umletý rychle žlukne, ale dokud ještě existovaly polotovary, mívali ho tam.Tak se po něm honem rychle podívám! Dík za tip.
Jana z VM
|21. 10. 2005 10:12
Jak je to zvláštní - někdo mlýnek na mák vůbec nepouživá a my máme doma dva, jeden starý a jeden teď nový, perfektní (cena je taky "perfektní"), protože mák meleme :o)
Lidka Kábrtová
|21. 10. 2005 08:47
Mlýnek na mák nemám, tak ho radši koupím už mletý, ale tohle zkusím.
Jana Wernischova
|20. 10. 2005 13:44
Taky vypadá báječně, ale není to porce jak pro zájezd? Zkusím příští týden /pokud najdu mlýnek na mák, zž jsem hio dlouho neviděla :-)