Mouku, cukr a prášek do pečiva promícháme a rozdělíme na dvě poloviny. Polovinu rovnoměrně rozsypeme na vymazaný a vysypaný plech, na to nadrobíme tvaroh, který posypeme vanilkovým cukrem, rozinkami a na tenké plátky rozkrájeným máslem. Na to se rozsype druhá půlka "těsta" a vše se zaleje mlékem, ve kterém dobře rozšleháme vajíčka. Pečeme ve vyhřáté troubě, až začne vonět. Je to podobné jako drobenkový koláč a je moc chutný.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Zdena
|9. 1. 2014 18:06
Buchta by byla možná výborná ale mě se neupekl ten sypkký spodek těsta :-( není tu ani psáno jak se to dlouho peče a při kolika stupních a v jakém rozměru plechu či koláčové formě, byla bych moc ráda za tyto informace, ráda bych se pokusila o druhý pokus, ten první bohužel skončil v háji.. :-! Děkuji všem za informaci..
lenka
|12. 6. 2013 18:29
no tak s trema tvarohama a jabkama mozna dobry.podle navodu nicmoc :-(
Alča
|19. 11. 2012 19:14
Mně se teda zatím nedaří, měla jsem ji v troubě už půl hodiny a vajíčko vůbec neklesalo dolů.. musela jsem to zamíchat a uvidím, co z toho nakonec vyleze... abych to nemusela hodit psům a kočkám.. :-(
Buchta je výborná, když se nechá odležet. Ta vlhkost se musí nasáknout do těsta. Na radu kamarádky jsem dala nahoru ještě vrstvu strouhaných jablek. A tvarohovou vrstvu jsem dělala ze 3 tvarohů. Rozmíchala jsem ho s 2 hrnky mléka a 3 vajíčky, osladila trochou cukru a vanilkovým cukrem a bylo to akorát.
Buchta je výborná, když se nechá odležet. Ta vlhkost se musí nasáknout do těsta. Na radu kamarádky jsem dala nahoru ještě vrstvu strouhaných jablek. A tvarohovou vrstvu jsem dělala ze 3 tvarohů. Rozmíchala jsem ho s 2 hrnky mléka a 3 vajíčky, osladila trochou cukru a vanilkovým cukrem a bylo to akorát.
leu
|13. 7. 2005 11:13
výýborná :-)
Martina Kociánová
|10. 2. 2005 10:52
Dělám pod názvem Švédský koláč s tím, že tvarohy rozmíchám s 2 dcl mléka, 1/2 hrnku moučkového cukru a dvěma vajíčky, do této hmoty přidám rozinky a naleji na první vrstvu mouky s cukrem. Taté nepoužívám takové množství cukru, buchta je lepší méně sladká, může se pak pocukrovat. Heru (nebo i máslo) pak nastrouhám na druhou vrstvu mouky s cukrem.