vyborne!!
Milá Jano, asi jste to "utopila", po upečení má moučník konzistenci asi jako pizza, smatana s vajíčkem hodně zhoustne, nemůže to tedy být mokré.
Chuť bola vynikajúca,ale ta konzistencia otrasná.Bolo to tak mokré,že sa to nedalo servírovať.
Já to pekla do zezlátnutí šlehačky, kterou jsem na koláč roztírala ušlehanou. Listové těsto se peče krátce, tak nemusíte mít strach, že se nepropeče. Až budete krájet, tak se ta vrchní krusta může trochu lámat, ale nevadí, krájejte pomalu, pak do ledničky vychladit a už se to ani nehne!
Mám dotaz: jak dlouho péct a na kolik stupňů v el.troubě.Jsem začátečník a tohle mi dělá trochu problémi.Ale jinak ho určitě zkusím.
Delala jsem v patek, v sobotu uz nebyl. Parada. Rychle, jednoduche, vyborne. Urcite budu delat casto.
Jen smíchat se žloutkem a cukrem.
Prosím,šlehačka má být ušlehaná, nebo se má jenom smíchat s cukrem a žloutkem? Děkuji.
KDO NEZAŽIL, NEUVĚŘÍ!!! OPRAVDU FANTAZIE! Mrskutníci jen chrochtali! Dala jsem kompotované vypeckované švestky a do mezer borůvky. Děkuju za komentář od Markéty, bez něj bych to tak dobře nestvořila. Doporučuju doplnit do postupu a ostatním kuchařinkám vyzkoušet.
Dávám celý balíček těsta na jeden plech, ale je třeba těsto důkladně propíchat vidličkou, jinak "vybublá". Nechte také u těsta vyšší okraje, smetana se šťávou z ovoce vytvoří poměrně hodně tekutiny, která má tendenci přelívat se při pečení přes okraje pod těsto.
Na jednu placku na plech vyválet celé jedno listové těsto 500g? Nebo je balíček těsta na dva plechy? Děkuji za brzkou odpověď.