• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Švýcarský koláč z listového těsta
Napište svůj komentář k receptu

Švýcarský koláč z listového těsta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Švýcarský koláč z listového těsta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • listové těsto
    • 6
      lžíce mandle skané nebo mleté, a ořechy
    • ovoce
    • šlehačka
    • 6
      lžíce cukr krystal
    • žloutek

Postup přípravy receptu

1
Listové těsto vyválíme na plech, propícháme vidličkou, posypeme mandlemi, poklademe ovocem (nejlépe švestky, broskve, nektarinky - mohou být i zmražené nebo kompotované, ale kompotované musí nejprve okapat). Vše zalijeme rozšlehanou směsí ze šlehačky, cukru a žloutku a pečeme na do zezlátnutí.
2
Ze zkušenosti musím říct, že na pohled není tento koláč žádný krasavec, ale ta chuť je fantastická.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Švestkový koláč z listového těsta

Švestkový koláč z listového těsta

Broskvový koláč z listového těsta

Broskvový koláč z listového těsta

Dijonský koláč slaný - z listového těsta

Dijonský koláč slaný - z listového…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Barbora Polakova | 14. 12. 2007 09:42

    vyborne!!

  • Markéta | 30. 11. 2007 17:48

    Milá Jano, asi jste to "utopila", po upečení má moučník konzistenci asi jako pizza, smatana s vajíčkem hodně zhoustne, nemůže to tedy být mokré.

  • jana martanovicova | 16. 7. 2007 12:43

    Chuť bola vynikajúca,ale ta konzistencia otrasná.Bolo to tak mokré,že sa to nedalo servírovať.

  • Ivana C. | 9. 7. 2007 07:58

    Já to pekla do zezlátnutí šlehačky, kterou jsem na koláč roztírala ušlehanou. Listové těsto se peče krátce, tak nemusíte mít strach, že se nepropeče. Až budete krájet, tak se ta vrchní krusta může trochu lámat, ale nevadí, krájejte pomalu, pak do ledničky vychladit a už se to ani nehne!

  • Eva Eichlerová | 7. 7. 2007 11:40

    Mám dotaz: jak dlouho péct a na kolik stupňů v el.troubě.Jsem začátečník a tohle mi dělá trochu problémi.Ale jinak ho určitě zkusím.

  • Lili | 15. 4. 2007 19:44

    Delala jsem v patek, v sobotu uz nebyl. Parada. Rychle, jednoduche, vyborne. Urcite budu delat casto.

  • Markéta | 13. 4. 2007 15:38

    Jen smíchat se žloutkem a cukrem.

  • Lili | 12. 4. 2007 15:23

    Prosím,šlehačka má být ušlehaná, nebo se má jenom smíchat s cukrem a žloutkem? Děkuji.

  • Ivana C. | 9. 4. 2007 13:15

    KDO NEZAŽIL, NEUVĚŘÍ!!! OPRAVDU FANTAZIE! Mrskutníci jen chrochtali! Dala jsem kompotované vypeckované švestky a do mezer borůvky. Děkuju za komentář od Markéty, bez něj bych to tak dobře nestvořila. Doporučuju doplnit do postupu a ostatním kuchařinkám vyzkoušet.

  • Markéta | 4. 4. 2007 18:11

    Dávám celý balíček těsta na jeden plech, ale je třeba těsto důkladně propíchat vidličkou, jinak "vybublá". Nechte také u těsta vyšší okraje, smetana se šťávou z ovoce vytvoří poměrně hodně tekutiny, která má tendenci přelívat se při pečení přes okraje pod těsto.

  • Ivana C. | 4. 4. 2007 10:55

    Na jednu placku na plech vyválet celé jedno listové těsto 500g? Nebo je balíček těsta na dva plechy? Děkuji za brzkou odpověď.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Listové těsto Mandle Ovoce Šlehačka Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

Kubánský dort

Kubánský dort

Tvarohový mřížkový koláč II.

Tvarohový mřížkový koláč II.

Brokolicové placičky za syrova

Brokolicové placičky za syrova

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a chutně

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a…

Salát Nicoise

Salát Nicoise

Rajský salát (nejen) s mozzarellou

Rajský salát (nejen) s mozzarellou

Kuřecí jáhlové rizoto

Kuřecí jáhlové rizoto

Doporučujeme

60 minut
Marocké masové koule s kapustičkami a slaninou

Marocké masové koule s kapustičkami a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

127
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
117
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
84
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
78
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
67
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z cupcakes. Všechno se naučila úplně sama!
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z…
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový, s červenou řepou nebo zdravý tabouleh
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový,…
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme pro vás 20 výtečných receptů!
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme…
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
AHA.cz Lela už pravdu o synovi neskrývá: Každý den je pro mě darem…

Lela už pravdu o synovi neskrývá: Každý den je pro mě darem…

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Hvězdy na přehlídce Beaty Rajské:  Vary ovládla Havlová, Donutilová i Leitgeb!

Hvězdy na přehlídce Beaty Rajské: Vary ovládla Havlová, Donutilová i Leitgeb!

Ženy.cz Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Blesk.cz Dara Rolins po návratu Nedvěda: Život plný změn!

Dara Rolins po návratu Nedvěda: Život plný změn!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude znechucený dotěrným nápadníkem a komu se zvýší plat?

Horoskop na další týden: Kdo bude znechucený dotěrným nápadníkem a komu se zvýší plat?

  • Recepty.cz
  • Švýcarský koláč z listového těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact