• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Švýcarský koláč z listového těsta
Napište svůj komentář k receptu

Švýcarský koláč z listového těsta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Švýcarský koláč z listového těsta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • listové těsto
    • 6
      lžíce mandle skané nebo mleté, a ořechy
    • ovoce
    • šlehačka
    • 6
      lžíce cukr krystal
    • žloutek

Postup přípravy receptu

1
Listové těsto vyválíme na plech, propícháme vidličkou, posypeme mandlemi, poklademe ovocem (nejlépe švestky, broskve, nektarinky - mohou být i zmražené nebo kompotované, ale kompotované musí nejprve okapat). Vše zalijeme rozšlehanou směsí ze šlehačky, cukru a žloutku a pečeme na do zezlátnutí.
2
Ze zkušenosti musím říct, že na pohled není tento koláč žádný krasavec, ale ta chuť je fantastická.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Švestkový koláč z listového těsta

Švestkový koláč z listového těsta

Broskvový koláč z listového těsta

Broskvový koláč z listového těsta

Dijonský koláč slaný - z listového těsta

Dijonský koláč slaný - z listového…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Barbora Polakova | 14. 12. 2007 09:42

    vyborne!!

  • Markéta | 30. 11. 2007 17:48

    Milá Jano, asi jste to "utopila", po upečení má moučník konzistenci asi jako pizza, smatana s vajíčkem hodně zhoustne, nemůže to tedy být mokré.

  • jana martanovicova | 16. 7. 2007 12:43

    Chuť bola vynikajúca,ale ta konzistencia otrasná.Bolo to tak mokré,že sa to nedalo servírovať.

  • Ivana C. | 9. 7. 2007 07:58

    Já to pekla do zezlátnutí šlehačky, kterou jsem na koláč roztírala ušlehanou. Listové těsto se peče krátce, tak nemusíte mít strach, že se nepropeče. Až budete krájet, tak se ta vrchní krusta může trochu lámat, ale nevadí, krájejte pomalu, pak do ledničky vychladit a už se to ani nehne!

  • Eva Eichlerová | 7. 7. 2007 11:40

    Mám dotaz: jak dlouho péct a na kolik stupňů v el.troubě.Jsem začátečník a tohle mi dělá trochu problémi.Ale jinak ho určitě zkusím.

  • Lili | 15. 4. 2007 19:44

    Delala jsem v patek, v sobotu uz nebyl. Parada. Rychle, jednoduche, vyborne. Urcite budu delat casto.

  • Markéta | 13. 4. 2007 15:38

    Jen smíchat se žloutkem a cukrem.

  • Lili | 12. 4. 2007 15:23

    Prosím,šlehačka má být ušlehaná, nebo se má jenom smíchat s cukrem a žloutkem? Děkuji.

  • Ivana C. | 9. 4. 2007 13:15

    KDO NEZAŽIL, NEUVĚŘÍ!!! OPRAVDU FANTAZIE! Mrskutníci jen chrochtali! Dala jsem kompotované vypeckované švestky a do mezer borůvky. Děkuju za komentář od Markéty, bez něj bych to tak dobře nestvořila. Doporučuju doplnit do postupu a ostatním kuchařinkám vyzkoušet.

  • Markéta | 4. 4. 2007 18:11

    Dávám celý balíček těsta na jeden plech, ale je třeba těsto důkladně propíchat vidličkou, jinak "vybublá". Nechte také u těsta vyšší okraje, smetana se šťávou z ovoce vytvoří poměrně hodně tekutiny, která má tendenci přelívat se při pečení přes okraje pod těsto.

  • Ivana C. | 4. 4. 2007 10:55

    Na jednu placku na plech vyválet celé jedno listové těsto 500g? Nebo je balíček těsta na dva plechy? Děkuji za brzkou odpověď.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Listové těsto Mandle Ovoce Šlehačka Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nadívaný vepřový bůček

Nadívaný vepřový bůček

Boršč

Boršč

Léčivý sirup z jitrocele

Léčivý sirup z jitrocele

Rychlý dort z listového těsta

Rychlý dort z listového těsta

Majolková bábovka - ořechová

Majolková bábovka - ořechová

Palačinkové řízky s bešamelem

Palačinkové řízky s bešamelem

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou - minutka

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou …

Bílý smetanovo-tvarohový dort

Bílý smetanovo-tvarohový dort

Bůček na pivu - pikantní

Bůček na pivu - pikantní

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

168
Dršťková z bedel
Dršťková z bedel
124
Rajčatová polévka & sýrové minisendviče
Rajčatová polévka &…
66
Malinovo-jahodové muffiny
Malinovo-jahodové muffiny
64
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
59
Vánoční punč II.
Vánoční punč II.

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

  • Recepty.cz
  • Švýcarský koláč z listového těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact