I used to be genuinely fat. I hated life and didnt long for to go outside with friends. Now I finger really meet! Im potent, and girls be thrilled by me On occasion :) [url=http://deansawsumdmain.com]dean be awsum[/url] http://deansawsumdmain.com
I hated passion and didnt long for to disintegrate the world at large with friends. Trendy I fondle remarkably good! Im active, and girls be thrilled by me On occasion :) [url=http://deansawsumdmain.com]dean be awsum[/url] http://deansawsumdmain.com
Dobrý den, pro dobro věci bych chtěl poznamenat, že vám chybí mezi doporučenými sýry Gruyère. Samozřejmě chápu, že důvodem není neznalost autora, ale spíš praktický názor na to, že Gruyère nebylo možné donedávna v ČR sehnat v obyčejném supermarketu. Proto doufám, že potěším zjištěním, že jsem na sýr Gruyère narazil v InterSparu (Praha, Arkády Pankrác). Bohužel myslím, že 100g stálo téměř 100 Kč a z tohoto důvodu je pak možná cenově zajímavější koupit si hotový kit s připravenou fondue směsí. Proč právě Gruyere? Pamatuji si velmi dobře na dobu, kdy nám ve firmě šéfoval člověk, který pocházel ze Švýcarska a poté, co jsem se jej ptal, jak se mu u nás líbí a jestli si už udělal doma fondue, mi odpověděl, že bohužel fondue si připravit nemohl, protože se u nás nedá sehnat Gruyère. Tj. bez tohoto výrazně chutnajícího sýru nemá podle rodilého Švýcara ani cenu pouštět se do přípravy fondue. Váš klasický recept je ale jinak velmi správný a odpovídá např. tomuto receptu na wiki: http://recipes.wikia.com/wiki/Cheese_Fondue, který ovšem Gruyère obsahuje. Na wikipedii (v anglickém jazyce http://en.wikipedia.org/wiki/Fondue) je zmínka o historii fondue, která dává do souvislosti výšeuvedenou cenu z 100g: "I přes moderní asociace s vesnickým životem na horách to byl pokrm obyvatel měst z nížin západního frankofonního, Švýcarska: Drahý sýr jako Gruyère byl cenným vývozním artiklem, který si vesničané nemohli dovolit jíst.".
Děkuji za reakci, vyzkoušela jsem to na nečisto jen pro sebe a manžela a úspěch nebyl úplně 100, %, ale na první pokus to ušlo, příště použijeme kvalitnější víno a seženeme třešňovici, měla jsem jen meruňkovici a ta mi tam přišla moc výrazná, tak uvidíme.Asi jde jen o to nebát se azkoušet dokud to nevypilujeme ;-) Jolana
Ono sa to práve trocha pripekať má :-) To je potom nakoniec najlepšie, tá pripečená vrstva syra. Takže žiadny vodný kúpeľ, jednovrstvový hrniec, ja mám hrniec z Francúzska, ktorý je vnútri smaltovaný a nedám naň dopustiť.
Prosím o radu, chceme poprvé vyzkoušet sýrové fondue a mám půjčenou litinovou soupravu na fondue , chci se zeptat, jestli je nutné mít na sýrové fondue porcelánový, nebo nerez hrnec ? Jestli to musí být , jako ve vodní lázni??Ten náš vypůjčený hrnec je jednoplášťový a tchýňě v tom dělala masové fondue. Mám strach, že se to bude připékat???Nemáte s tím někdo zkušenost,případně radu?? :-\
znám to ze Švýcarska a občas si jej uděláme. V Globusu se dá koupit originál hotové balení. Akorát už jsme byli dvakrát reklamovat ten hliněný hrnec. Pokaždé nám totiž upadlo dno. Chce to přivézt originál ze švajcu. U nás se prodávají samé šunty.
Je to výborné, výborné a ještě jednou výborné. Měli jsme spešl švýcarský sýr - prodává se už nastrouganý a má lehce nahořklý tón chuti. S bagetou a zeleninovou oblohou jedinečná večeře!!!!!
Eli, to je tým, že si asi naliala vína veľa naraz. Syr sa nasype a nechá sa za stáleho miešania taviť. Postupne ako sa taví sa prilieva víno, po trochách, nie naraz a stále sa musí miešať. Tým sa roztavený syr pekne s vínom spája. Chce to trochu praxe, opakovaním to zvládnete:))) Potom budete robiť často, je to dobré posedenie s priateľmi pri fondue:)))
Nevim kde se stala chyba, ale vino se mi nechtelo spojit se syrem. Cetla jsem nekde radu ze v takovem pripade se ma fondue vyslehat pri vyssi teplote a primichat skrob. Ale to stejne nepomohlo, ve vine mi porad plaval velky cucek syra a ne a ne se rozpustit.. Nevite nekdo kde jsem udelala chybu? Delala jsem z goudy a emantalu, ve fondovaci.
My ovocie, nielen jabĺčka, ale aj ananás, jahody, slivky a pod. používame vtedy, keď robíme čokoládové fondue. Ale raz vyskúšam aj syrové s jablkami.
Místo pečiva se dají použít na sousta nakrájená jablka. Je to super.
Áno, toho vína spotrebujete hóóódne.........Aj do fondue, ale aj na pitie...
Vsem vrele doporucuji...je to vynikajici a syte! Pozor - nedelejte drive nez budete mit pripravene aspon 2-3 lahve vina:-))