Margarín v plastikové míse necháme trošku povolit (nejlépe v mikrovlnce), přidáme cukr a šleháme šlehačem. Postupně zašleháváme vejce, mouku a dle potřeby smetanu do kávy, nakonec prášek do pečiva.
2
Dle chuti je možné část těsta oddělit a do té přidat kakao, ještě trochu smetany a třeba rum a nebo do celé bábovky zamíchat nahrubo nasekané ořechy nebo rozinky, nebo nasekanou čokoládu.Pro menší domácnosti stačí péct z poloviční dávky.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Vanessa
|7. 7. 2011 22:02
Prosím Vás, můžete mi někdo vysvětlit, proč se to jmenuje Švýcarská bábovka, když je v ní polohrubá mouka, kterou tu švýcři rozhodně nemají? :-\ To je fakt dobrý úlet !! :-D
Hospodyňka
|16. 1. 2006 15:07
Smetanu tekutou nebo může být třeba Tatra mléko nebo i "obyčejná" smetana
Žaneta
|24. 10. 2005 19:08
Chtěla jsem se zeptat jestli smetanu sypkou nebo tekutou ?Děkuji