• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Švýcarky - skořicové šneky
Napište svůj komentář k receptu

Švýcarky - skořicové šneky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 320
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Švýcarky - skořicové šneky
Švýcarky - skořicové šneky
Švýcarky - skořicové šneky
Švýcarky - skořicové šneky
Švýcarky - skořicové šneky
Švýcarky - skořicové šneky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Jidáše

Suroviny

12 porce
  • Těsto
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 2
      dl mléko
    • 1
      ks vejce
    • olej 1 a 1/2 dl oleje
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      špetka sůl
    • droždí 3/4 kostičky
    • 1
      lžička prášek do pečiva plnější
  • Náplň
    • skořice - mletá
    • cukr krupice
    • vejce Na potření

Postup přípravy receptu

1
Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které hned rozválíme na obdélník, který celý hojně posypeme cukrem a skořicí. Při smotávání do závinu potíráme na té straně bez cukru a skořice po celé délce i šířce vejcem, které nám cukr se skořicí na sebe nalepí. Když máme smotáno, krájíme ze závinu kolečka, která klademe na plech s pečícím papírem a necháme chvíli nakynout.
2
Pokud chceme mít Švýcarky ještě jemnější, můžeme plát těsta před posypáním ještě potřít hodně změklým (né rozpuštěným) máslem ve slabší vrstvě, pak posypeme řádně cukrem, skořicí, při smotávání vejcem..., nic dietního, ale dobré. :-)
3
Pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu do zrůžovění. Na posypání a do náplně lze použít například sekané ořechy (opražené) a kolečka můžeme před pečením posypat plátky mandlí (nápady zdejších kuchtiček!).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skořicové šneky

Skořicové šneky

Skořicové šneky

Skořicové šneky

Pizza šneky

Pizza šneky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ogula | 7. 12. 2019 10:49

    Potřela jsem vnitřní stranu Jesenkou a posypala mandlemi.

  • Saša | 19. 3. 2017 17:23

    Děkuji za recept, dali jsme do nich ještě rozinky a trochu ořechů, a byly výborný.

  • Já | 14. 3. 2017 10:17

    Jsou dobré, akorát na můj vkus příliš málo sladké.... příště přidám do těsta alespoň 100 g cukru a recept bude skvělý

  • Já | 14. 3. 2017 10:16

    Jsou dobré, akorát na můj vkus příliš málo sladké.... příště přidám do těsta alespoň 100 g cukru a recept bude skvělý

  • Ina | 12. 3. 2017 17:29

    Vyborne a snadne.

  • Markéta | 10. 11. 2016 14:35

    Jsou výborný :-) :-) s kakaem a ještě teplé se v puse jen rozplývají :-) a upekla jsem jich 12 kousků.

  • Sára | 21. 8. 2016 14:35

    mohu se zeptat kolik jich asi tak z této dávky bude? :) :-D

  • Sára | 21. 8. 2016 14:35

    mohu se zeptat kolik jich asi tak z této dávky bude? :) :-D

  • Sára | 21. 8. 2016 14:35

    mohu se zeptat kolik jich asi tak z této dávky bude? :)

  • Sára | 21. 8. 2016 14:35

    mohu se zeptat kolik jich asi tak z této dávky bude? :)

  • Ivana | 24. 5. 2016 06:01

    Včera jsem je dopekla jen tak tak. Přihnala se bouřka, vyhodilo to elektriku a tak jsme pozorovali hromy, blesky, kroupy a potoky vody se šnekama v puse :-) Nakonec to byl pěkný konec dne se sladkou tečkou :-)

  • Erna Kodlova | 18. 5. 2016 12:55

    Vynikajici a nejlepsi jsou jeste vlahe. Delavala nam je uz nase babi a milovali jsme je.

  • Vladimíra Formánková | 7. 1. 2016 18:10

    Šneci jsou u nás v kurzu a nikdy dlouho nevydrží. Nejvíc se jich sní většinou když jsou ještě teplí.

  • Petra | 4. 10. 2015 16:29

    tak jsou v troubě akorád bych těsto potřela rozpuštěným máslem aby cukr držel

  • Sarka | 4. 9. 2015 09:13

    Nenarocne a vynikajici. Dekuji

  • Ája | 12. 11. 2014 18:29

    Je to velká mňamka;)

  • recepty73
    recepty73 | 17. 7. 2014 09:01

    ...přidáním oleje se těsto nelepí, olej naopak těstu pomůže od lepivosti ...zpracování těsta vyžaduje určitý čas, který se mu musí dát, aby bylo i vzdušnější a dobře kynulo ...čím je více mouky, tím je těsto tužší a my chceme mít těsto vláčné ...kvalita mouky není stále stejná, či-li ani údaje nemusí souhlasit na gramy a válíme vždy na pomoučněném stole ;-)

  • Eva | 16. 7. 2014 23:58

    Dělala jsem je přesně podle receptu, ale přidáním 150ml oleje bylo těsto strašně lepivé, tak jsem dala více mouky. Máte také takovou zkušenost? Protože když jsem pročítala komentáře, nikdo nic takového nepíše.

  • Stáňa | 12. 7. 2014 14:31

    Výborné.Sypala jsem je hnědým cukrem.

  • Jitka Horová | 11. 1. 2014 19:08

    :-)) Ahoj. Brzy je budu muset tý mý bandě zase upíct. Dělala jsem je k obědu místo buchet a bylo jich pro všechny jen taktak. Ještě že byla i bramoračka houbovačka. Díky. :-))

  • Anna Turková | 27. 10. 2013 08:23

    Jsou výborné a vláčné a to dokoce i dnes, u nás jak se kynuté nesní hned, druhý den už o něj nikdo zazavadí.

  • sluníčko | 12. 7. 2013 20:19

    jsem ráda, že jsem objevila tenhle recept, jsou výborný, teda vlastně už nejsou :-)) ,snědli se v okamžiku

  • Drábková | 22. 6. 2013 21:11

    Dávám cukr krystal, ten víc křupe a to máme rádi.@-}-- Čím víc tím líp:-*.

  • Natálie | 27. 4. 2013 20:46

    Těsto není moc sladké a tak doporučuji cukrem nešetřit a těsto dostatečně posypat, pokud jste na sladké jako naše rodina.

  • Veronika | 8. 4. 2013 21:30

    Prosím Vás, jak moc se to posypává cukrem a skořicí? Bojím se, aby to nebylo moc sladké :-)

  • Hovorková | 18. 2. 2013 12:42

    Byly výborné, dělala jsem je v něděli rodině a okamžitě se po nich zem slehla.

  • Pospíšilová | 16. 10. 2012 13:03

    Měla jsem je hotový dřív než oběd a děcka byli k neudržení, tak jsem uvařila kakao a měli jsme je k obědu s kakaem :-D

  • jmuell1 | 20. 6. 2012 11:49

    Rychlé, jednoduché a velmi chutné! A pro děti jako svačinka do ručky naprosto ideální! Díky za bezva recept!

  • mrrotvík | 18. 6. 2012 11:28

    Výborné, jednoduché, rychlé, i druhý den jak čerstvé. Jen příště budu muset upéct z dvojité dávky, abychom si tu dobrotu víc vychutnali ;-)

  • Peťka | 15. 6. 2012 12:57

    už je peču, tak sem zvědavá:D :-))

  • MartikK
    MartikK | 29. 5. 2012 20:05

    Výborné, jen pro mě málo sladké. Příště buď přisladím i těsto nebo dám větší vrstvu náplně.

  • Renata Káncová | 20. 5. 2012 12:54

    Jednoduché a výborné, děkuji za recept :-* <3

  • Zlatka | 14. 4. 2012 17:42

    Pak se nemusí nechávat dlouho kynout a jsou vláčné i další den. Tenhle fígl znám od tchýně, aspoň v něčem mi dobře poradila.

  • Dominika | 19. 1. 2012 08:10

    Dělala jsem šneky včera a zmizly dřív než stačily vychladnout :o)

  • Léňa | 9. 1. 2012 21:20

    Zajímalo by mě proč se tam dává prášek do pečiva ,když je tam drozdí?

  • Jana K. | 7. 8. 2011 14:23

    Moje první zkušenost s kynutým těstem ! Výborné a pochválila mě i babička, která kynuté peče běžně . Děkuji

  • Lucie Dvořáková | 29. 6. 2011 11:01

    Před pečením je ještě potřu smetanou, jsou výborný :-P !

  • Jana | 10. 5. 2011 06:49

    Jsou výborné :-)

  • zrzka | 19. 4. 2011 20:36

    lahůdka!!!

  • recepty73
    recepty73 | 15. 11. 2010 13:22

    Těší mě,že Vám chutná ;-) :-)

  • Barbis | 15. 11. 2010 13:10

    Jsou vyborne, pripravila jsem je presne podle receptu pouze do naplne jsem pridala vlasske orechy. Urcite je budu pect znovu.

  • Marie Frýblová | 9. 5. 2010 06:46

    Výborné použila jsem makovou nápln moc všem chutnalo

  • Šárka Hájková | 30. 1. 2010 17:51

    Rychlé a výborné. Jen jsem nedávala žádný prášek do pečiva, přišlo mi to k droždí zbytečné, droždí jsem dala celou kostičku a vyběhly bez problémů. Dávám velkou jedničku.

  • Marie Frýblová | 16. 1. 2010 17:42

    Super rychlý recept použila jsem makovou nápln a všem moc chutnalo

  • Simča Sládková | 14. 1. 2010 12:43

    Fajn Mirko, to může být dobré vylepšení... Jen PROSÍM na nás nekřič!!!! (Velké tiskací písmo se na internetu bere jako křik.... Díky)

  • MIRKA AKRIM | 14. 1. 2010 11:08

    DO TESTA MISTO VANILKOVYCH CUKRU DAVAM SKORICOVY CUKR, MUJ SYN JE MILUJE.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení Sladká jídla Štrůdly Nejlepší dezerty Chléb & placky
Pokrmy Moučníky Ostatní Sladké Pečivo Záviny Pečiva Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Mléko Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice - mletá Sůl Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlá vločková polévka

Rychlá vločková polévka

Jednoduchý chleba z kvasnic

Jednoduchý chleba z kvasnic

Zelný salát III.

Zelný salát III.

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

Měsíční krajina

Měsíční krajina

Bramborový knedlík s vejcem a slaninou

Bramborový knedlík s vejcem a slaninou

Luxusní punčák

Luxusní punčák

Jednoduchá lososová pomazánka

Jednoduchá lososová pomazánka

Květákový salát (nejen) s vejci

Květákový salát (nejen) s vejci

Doporučujeme

20 minut
Těstovinový salát s pečenou zeleninou a bazalkovým pestem

Těstovinový salát s pečenou zeleninou…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

356
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
107
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
51
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
38
Hovězí Stroganov II.
Hovězí Stroganov II.
22
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Ženy.cz Jak se znovu dostat do lepší kondice? Bez těchto 5 kroků to nepůjde!

Jak se znovu dostat do lepší kondice? Bez těchto 5 kroků to nepůjde!

Blesk.cz Petr Nárožný (87): Vážné zdravotní potíže! Náhlý konec pokusu o návrat

Petr Nárožný (87): Vážné zdravotní potíže! Náhlý konec pokusu o návrat

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Další doporučené recepty:

Švestkový závin s tvarohem (mákem)
Švestkový závin s tvarohem (mákem)
Švestky (ovoce) v lívancovém těstíčku
Švestky (ovoce) v lívancovém těstíčku
Švestky v čokoládě
Švestky v čokoládě
Švýcarské čokoládové brunsli
Švýcarské čokoládové brunsli
Švýcarské fondue
Švýcarské fondue
T.G.I. Friday’s BBQ Omáčka
T.G.I. Friday’s BBQ Omáčka
  • Recepty.cz
  • Švýcarky - skořicové šneky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact