• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Svratecký guláš
Napište svůj komentář k receptu

Svratecký guláš

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Svratecký guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřové maso
    • špek
    • zelená paprika
    • rajčata
    • cibule
    • sůl
    • kmín
    • majoránka
    • mletá paprika pálivá i sladká
    • masox
    • hovězí maso

Postup přípravy receptu

1
Špek nakrájíme na malé kostičky, až se vypeče, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Až cibule zesklovatí, přidáme koření, orestujeme maso, zeleninu a zalijeme vodou. Až vše začne vřít, přidáme masox kostky dle chuti (někdo nepřidává vůbec). Já vařím v papiňáku, za 15 minut je maso měkké, normálně v hrnci vaříme nejmíň hodinu. Až je tedy maso doměkka, přidáme jíšku a zahustíme.
2
Guláš se podává s bramboráčky (brambory nastrouhat najemno, polohr. mouka, sůl, majoránka, vejce, česnek).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Kentucký guláš

Kentucký guláš

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Karel S. | 2. 1. 2012 10:37

    Když už má někdo potřebu nazývat něco svrateckým gulášem, měl by se buď držet předpisu pana šéfkuchaře Mořického, který je autorem tohoto velmi chutného pokrmu, nebo to nazvat jinak.Urážíte tím tohoto kuchaře od boha

  • jara | 28. 12. 2010 21:08

    moc moc dobry cela rodina mlaskala blahem doporucuji vsem. :-* :-* :-*

  • recepty73
    recepty73 | 17. 12. 2010 09:00

    :-D :-D :-D ...možná jo,když ho rozředíme :-D

  • Zdena z JM | 17. 12. 2010 08:35

    Že by svratecký guláš patřil mezi polévky?

  • recepty73
    recepty73 | 16. 12. 2010 20:18

    Brámboráčky ke guláši neměly chybu.Guláš byl výborný,sypal jsem paprikou,cibulí nebo sýrem :-)

  • Květa | 8. 5. 2008 18:01

    Znám v trochu jiné úpravě, ale je to moc dobrý. Určitě vyzkoušejte a s těmi bramboráčky je to moc dobrý.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hovězí maso Kmín Majoránka Masox Mletá paprika Rajčata Špek Sůl Vepřové maso Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová pečeně se špenátem

Vepřová pečeně se špenátem

Pomazánka z tuňáka

Pomazánka z tuňáka

Xtý jogurtový koláč s ovocem a drobenkou

Xtý jogurtový koláč s ovocem a…

Gulášová polévka po anglicku

Gulášová polévka po anglicku

Brokolicové karbanátky II

Brokolicové karbanátky II

Rybí file se slaninou a uzeným sýrem

Rybí file se slaninou a uzeným sýrem

Bramboračka naší babičky

Bramboračka naší babičky

Plněná kuřecí prsa s broskví a feferonkou

Plněná kuřecí prsa s broskví a…

Avokadová pomazánka s uzeným lososem

Avokadová pomazánka s uzeným lososem

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

25
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
24
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka
23
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
22
Norský dresing na zeleninové saláty
Norský dresing na…
20
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Prestižní CarTec party ve Varech: Rozzáření Chladovi a »recyklovaná« Dragounová

Prestižní CarTec party ve Varech: Rozzáření Chladovi a »recyklovaná« Dragounová

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Svíčková Wellington
Svíčková Wellington
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
Svítek do polévky
Svítek do polévky
Sweet chilli marináda
Sweet chilli marináda
Sykorky
Sykorky
Sypaná buchta
Sypaná buchta
  • Recepty.cz
  • Svratecký guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact