Špek nakrájíme na malé kostičky, až se vypeče, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Až cibule zesklovatí, přidáme koření, orestujeme maso, zeleninu a zalijeme vodou. Až vše začne vřít, přidáme masox kostky dle chuti (někdo nepřidává vůbec). Já vařím v papiňáku, za 15 minut je maso měkké, normálně v hrnci vaříme nejmíň hodinu. Až je tedy maso doměkka, přidáme jíšku a zahustíme.
2
Guláš se podává s bramboráčky (brambory nastrouhat najemno, polohr. mouka, sůl, majoránka, vejce, česnek).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Karel S.
|2. 1. 2012 10:37
Když už má někdo potřebu nazývat něco svrateckým gulášem, měl by se buď držet předpisu pana šéfkuchaře Mořického, který je autorem tohoto velmi chutného pokrmu, nebo to nazvat jinak.Urážíte tím tohoto kuchaře od boha
jara
|28. 12. 2010 21:08
moc moc dobry cela rodina mlaskala blahem doporucuji vsem. :-* :-* :-*