Smažený svítek je tak trochu opomíjený recept, který nahradí klasické nudle a vývar dovede k dokonalosti. Kombinaci kuřecího masa, hrášku a bylinek skvěle doplní ještě pronikavá chuť parmazánu. Výhodou svítku je, že drží tvar, nerozpouští se a tak se vám dlouho tažený vývar rozhodně nezakalí.
Do misky dejte vařené kuřecí maso, smetanu, žloutek a trochu nastrouhaného parmezánu (použít můžete také sýr Grana Padano nebo pecorino). Do směsi na svítek vmíchejte nasekanou petrželku a libeček. Zahustěte vše hrubou moukou, pak přidejte hrášek (klidně i mražený), osolte dle chuti a na závěr opatrně přidejte sníh. Vše opatrně promíchejte.
3
Těsto na svítek nalijte na rozpálenou pánev s olivovým olejem. Rovnoměrně ho po pánvi rozprostřete ještě předtím než se plotýnka úplně rozehřeje. Smažte z jedné strany 5-6 minut dokud se těsto nezpevní, poté jej obraťte. Z druhé strany smažte přibližně jen 3 minuty.
4
Před rozříznutím nechte svítek zcela vychladnout. Před servírováním jej rozkrájejte na kostičky a přidejte do hotového vývaru. Svítek je možné připravit den dopředu a ponechat ho v lednici.