• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Svíčková z kuřete
Napište svůj komentář k receptu

Svíčková z kuřete

autor: Jana Hamalova
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 31
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Svíčková z kuřete
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 3
      ks mrkev větší
    • 2
      ks petržel střední
    • 1
      ks celer menší
    • 10
      ks pepř celý kuličky
    • 10
      ks nové koření kuličky
    • 10
      ks jalovec kuličky
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      lžička tymián
    • 50
      g špek
    • 1
      ks citron
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžíce ocet
    • 500
      ml smetana
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 0,50
      kostka máslo
    • 1
      ks cibule

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce dáme rozpůlené kuře, očištěnou zeleninu, všechno koření, z půlky citrónu šťávu a druhou půlku citrónu necháme v kuse, špek. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme trochu octa a necháme vařit, až je kuře měkké. Pak vyndáme uvařené kuře a zeleninu, do kastrolu dáme rozpustit máslo a na něj dáme orestovat na plátky nakrájenou zeleninu. Když je zelenina orestovaná, zalijeme ji přecezeným vývarem. Zeleninu i s vývarem opět přecedíme do hrnce tak, aby zelenina zůstala v sítku. Zeleninu, citrón a špek postupně dáváme do mixeru a pořádně rozmixujeme. Přidáme do vývaru a zahustíme smetanou s hladkou moukou a ještě chvilku povaříme. Na konec dochutíme podle potřeby solí nebo komu se zdá kyselejší, tak cukrem. Kuře obereme a uděláme jednotlivé porce. Podáváme s knedlíky.
2
Takto vařívala svíčkovou maminka. Já jsem vyzkoušela hodně receptů z kuchařek, ale vždy jsem se vrátila k tomuto postupu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chalupářský špíz z kuřete 2

Chalupářský špíz z kuřete 2

Galantina z kuřete

Galantina z kuřete

Rychlá kachna z kuřete

Rychlá kachna z kuřete

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simič | 11. 4. 2017 13:59

    Svíčková se zrodila tak že dělnící kteří přišli domů večer a jedli to jídlo při svíčkách , a u babičky ve staré kuchařce snad z roku jedna dvě bylo napsano že se to zrodilo ve vesničce jménem Svíce. takže jedno z toho. A je to název omáčky ne masa jak si mnozí myslí. Si tam dejte třeba křepelku to je uplně jedno.

  • petra | 1. 10. 2016 14:19

    dobrý den , tak já také vařím svíčkovou z kuřecího a je výborná, na víc málokde v restauraci se vaří svíčková omáčka dohromady i s masem, většinou se jen maso k ní přidává, vím to prošla jsem jako kuchařka mnoho restauraci a vím že se to většinou tak dělá, tudíž je pak i fuk které maso k ní dáte,já osobně ji mám také í raději s kuřecím.také doma jelikož jsme muslimové a vepřové nejíme tak vaříme z kuřecího msaa i segedín, je velmi dobrý, je to o tom které kdo maso máte nejraději :-*

  • annie | 6. 11. 2015 08:49

    http://www.toprecepty.cz/recept/7163-svickova-z-kurete/ Jednoduchý a výborný recept...

  • annie | 6. 11. 2015 08:44

    http://www.toprecepty.cz/recept/7163-svickova-z-kurete/ Super recept,jednoduchý a výborný....

  • Schiacciato | 7. 9. 2015 17:05

    Chci se jen zeptat, neboť jsem začínající mladá kuchařka a teprve zkušenosti sbírám :) trochu jsem nepochopila postup v tomhle bodu: "Když je zelenina orestovaná, zalijeme ji přecezeným vývarem. Zeleninu i s vývarem opět přecedíme do hrnce tak, aby zelenina zůstala v sítku." .. chápu to dobře, že v tomhle bodu cedím 2x ? :D Můžete mi to prosím někdo lépe vysvětlit ? :) děkuji moc 8-)

  • Silva | 10. 11. 2014 15:09

    Ona to svíčková ani být nemůže. Stačí se nad tím zamyslet proč se to svíčková jmenuje ;-) Je to podle masa HOVĚZÍ SVÍČKOVÉ. Takže žádné kuřecí ani vepřové :-D. Netvrdím, že to není dobré, ale už to není svíčková.

  • esmina | 28. 10. 2014 11:54

    Nechápu,proř to píšete...? pokud vám nechutná,tak ho tam nedávejte ...my se synem máme mírnou intoleranci na sladké mlékoa smetanu,tak je tam nedávám a nepíšu to záměrně... -hovězí udělá silnější vývar než drůbeží,to záleží na jednotlivcích,co preferuje :-!

  • kristyna | 14. 5. 2014 20:55

    Dobrý den, já bych t teda svíčkovou nazvala, nemusí tam být hovezí a abych vám řekla tak od jakžiiva děláme svíčkovou z drubeziho a je mnohem lesi chutove nez z toho hoveziho...

  • peta | 12. 11. 2013 19:17

    moc dobré!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Tomas | 20. 5. 2013 14:36

    varim ji po druhe sice misto hoveziho davam veprove taky to je supr ;-)

  • jessie | 28. 4. 2013 14:52

    mnam :'( :-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S

  • HelenaPa | 6. 11. 2012 13:00

    Určitě to není špatné, ale nenazvala bych to svíčková. Do té prostě patří hovězí.

  • iva kratka | 6. 11. 2012 12:55

    rychla svickova, skvela i bez jalovce

  • Iva Filipová | 1. 9. 2012 13:16

    Trochu jsem si recept upravila z důvodů stravování mého syna,ale recept je opravdu jednoduchý a má první svíčková byla vynikající a mým synem pochválená.Děkuji za Váš recept ;-)

  • Ajušenka | 16. 3. 2012 12:13

    skvělé a velmi jednoduché i pro méně zručné kuchařky :-) moc děkuji :-[

  • Ankamamka1
    Ankamamka1 | 28. 8. 2011 15:43

    musím uznat,že to byl jeden z gurmánských zážitků a pochutnala jsem si nejen já :-)

  • Anonymous | 3. 5. 2011 17:11

    moc mi chutnalo fakt doporucuju

  • Katka A. | 15. 5. 2010 13:38

    Paní Kateřino, pokud držíte dietu, držte ji, ale proboha, proč dávat do svíčkový kysanou smetanu? Proč nahrazovat? Když nahradíte cokoli z receptu už to není ten recept.Proč recept ochuzovat? Variace alá "Jogurtová svíčková" patří do jiné kategorie.

  • Jitka B. | 23. 2. 2006 14:14

    Vařím svíčkovou téměř přesně takhle z hovězího, jen vynechávám citron, jalovec a tymián, moc je nemusíme. Maso i zeleninu nejprve orestuji na másle, pak podliju a rovnou dodělám doměkka - v papíňáku. Pak propasíruji a zahustím jako Jana moukou a smetanou nebo neslazenou Tatrou light - má jen 4,5%, Myslím, že je to sice kalorické, ale zase výborná svíčková, žádná okleštěná náhrada, která nikdy nemá tu správnou chuť. Když se to nejí každý den...

  • Jana H. | 23. 2. 2006 10:30

    Právě proto, že je kalorická, svíčkovou nevařím moc často, ale když ji uvařím , tak se snažím aby byla dobrá. Smetana na vaření nemá tolik %.Jo a taky dělám docela větší množství, tak proto. Moje známá přidává 1 l smetany na vaření. A musím říct, že je výborná. Někdo zas dává jogurt, ale to je na každém jednotlivci. To já se ještě krotím.Jinak, to kuře byl jen nápad, potřebovala jsem se ho zbavit z mrazáku. Jana H.

  • Emila | 22. 2. 2006 22:37

    Je to sice kalorická bomba jak píšete, ale je výborné

  • Kateřina | 22. 2. 2006 22:08

    Tomu se říká kalorická bomba.Proč tolik másla,proč tolik ředit,stačí méně tekutin a není opotřeba mouka.Klasická smetana se dá nahradit kelímkem kysané smetany.

  • Pavlína Svitáková | 22. 2. 2006 13:35

    Hm,tak to vyzkouším!Svíčkovou z krůtího masa jsem už jedla a byla bezva,takže předpokládám,že toto bude také chutné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Svíčková Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Cibule Citron Hladká mouka Jalovec Kuřecí maso Máslo Mrkev Nové koření Ocet Pepř celý Petržel Smetana Špek Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Košíčky plněné pudinkovým krémem

Košíčky plněné pudinkovým krémem

Tvarohový dortík

Tvarohový dortík

Marinované špízy

Marinované špízy

Donutky

Donutky

Peříčkový řez

Peříčkový řez

Slaný dort II.

Slaný dort II.

Rychlý salát s kozím sýrem

Rychlý salát s kozím sýrem

Banánová zmrzlina - zdravá - 1 ingredience!

Banánová zmrzlina - zdravá - 1…

Plněné ořechové rohlíčky

Plněné ořechové rohlíčky

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

37
Ředkvičkový salát III.
Ředkvičkový salát III.
36
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…
31
Sojové kostky na prudko s coleslaw salátem
Sojové kostky na prudko…
30
Mrkvové rohlíčky s povidly
Mrkvové rohlíčky s…
25
Svatomartinská husa
Svatomartinská husa

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Boho a její pochyby o vztahu s Langmajerem: Snad ho budu bavit déle než do zimy!

Boho a její pochyby o vztahu s Langmajerem: Snad ho budu bavit déle než do zimy!

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Další doporučené recepty:

Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
Svíčková Wellington
Svíčková Wellington
Svítek do polévky
Svítek do polévky
Svratecký guláš
Svratecký guláš
Sweet chilli marináda
Sweet chilli marináda
  • Recepty.cz
  • Svíčková z kuřete
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact