Hmm, a parmská šunka a houby jsou kde? to je jako bych prezentoval recept na vepřo knedlo zelo bez zelí a místo knedlíků dal brambory...
Kriste pane, co je to za recept? Jedinej důvod proč sem hledal Wellington byl ten, že si nemůžu vzpomenout jestli stačí osmahnout žampiony nebo mám použít i lišky. To co tu popisujete není Wellington ani omylem, chybí vám tam houby, špenát a slanina. Za vorčestrovku na svíčkovou by vám každej druhej kuchař navíc urazil hlavu. Tohle je recept jak znehodnotit maso za šest stovek.
Maso jsem nalozila do nakrajene zeleniny s korenim (mrkev, cibule, rapik. celer, bobkovy list, nove koreni, salvej a rozmaryn ), promichala s olivovym olejem a nechala jsem ulezet temer 2 dny. Opecene a vychladle maso jsem zabalila do prsutu a houboveho pyre a teprve pak do testa. Nalozenou eleninu jsem nakonec smichala s bramborem a upekla v troube na plechu jako prilohu. Fotky hotoveho masa uz jsem nestihla cvaknout... VYBORNE!!!
Panenka? Naneštěstí není svíčková jako svíčková :-) ..... Mezi těsto a maso patří ještě podušené houby, nebo husí (popř. kachní) játra; kuřecí nemám odzkoušena...:-)
No jo, vepřová panenka v listovém těstíčku taky jako pokrm existuje a určitě to není špatné, ale je to samozřejmě, jak říkáte, hned jiné jídlo a přeci jen ta prava svíčková Wellington je světově známý pojem. Navíc to, co děla Svíčkovou Wellington tak zajímavou je chuťová kombinace listového těsta se středně propečeným hovězím. A to bohužel s vepřovou panenkou napodobit nejde, alespoň já bych středně propečené vepřové nechtěl. Ale jinak mě zaujal jako samostatný recept i ten zmíněný z frekvence 1, takže to chce vyzkoušet časem obojí.
A co zkusit vepřovou panenku? Nemuselo by to být špatné - nebude to sice Wellington, ale zato třeba Napoleon. Podobný recept je v Kuchařce Frekvence 1 - panenka se před zavinutím do těsta potírá ještě směsí z hořčice, žampionů ad. Je to sice trochu složité, ale možná by to stálo za hřích.
Pane Patricku,tak treba az budete mit narozeniny tak si tuhle svickovou muzete "darovat" . Stoji to za to,je vyborna. Zdravim :-)
Už dlouho mě láká tento recept, ale všichni víme, jak drahá je pravá hovězí svíčková...A s jiným masem by to určitě nebylo ono...takže si budu muste i nadále počkat na nějaký větší přísun peněz nebo na nějakou jedinečnou příležitost, kdy bych si toto jídlo uvařil. Musí to být vynikájící. Kdysi dávno jsem snad měl i neco podobného někde v hotelu na dovolené, ale už si to skoro nepamatuju. :-/
Upeceno na velikonocni obed,mela jsem strach jak dopadne tento recept.. Pro jistotu jsem nakoukla i do jinych stranek ohledne doby peceni,pekla jsem na 220 °C 30 minut a vysledek byl perfektni!
Dobrý den, zajímalo by mě, při jaké teplotě se maso peče a jak dlouho.Děkuji za odpověď Soňa Pohorská