• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Svíčková Wellington
Napište svůj komentář k receptu

Svíčková Wellington

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Svíčková Wellington
Svíčková Wellington
Svíčková Wellington
Svíčková Wellington
Svíčková Wellington
Svíčková Wellington
Svíčková Wellington
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 500
      g listové těsto
    • 800
      g hovězí svíčková
    • 5
      lžíce worcestrová omáčka
    • 2
      lžíce bylinkové koření

Postup přípravy receptu

1
Maso osolíme, pokapeme olejem, koření vetřeme do masa spolu s worchestrovou omáčkou. Necháme 2 hodiny odležet v chladnu, opečeme ze všech stran v rozpáleném oleji, až se vytvoří kůrka. Maso vychladíme, těsto vyválíme do obdélníku a maso do něj zabalíme. Spoj necháme přehnutý dole, celé potřeme vejcem, ozdobíme odřezky těsta a vložíme do rozpálené trouby, kde pečeme dozlatova. Po ukrojení má být řez uprostřed růžový. (Teplota uprostřed masa nesmí překročit 70 °C.) Podáváme ke slavnostnějším příležitostem s teplou zeleninou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

Nejfalešnější svíčková

Nejfalešnější svíčková

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr S | 19. 2. 2016 18:36

    Hmm, a parmská šunka a houby jsou kde? to je jako bych prezentoval recept na vepřo knedlo zelo bez zelí a místo knedlíků dal brambory...

  • Bandog | 23. 10. 2015 12:46

    Kriste pane, co je to za recept? Jedinej důvod proč sem hledal Wellington byl ten, že si nemůžu vzpomenout jestli stačí osmahnout žampiony nebo mám použít i lišky. To co tu popisujete není Wellington ani omylem, chybí vám tam houby, špenát a slanina. Za vorčestrovku na svíčkovou by vám každej druhej kuchař navíc urazil hlavu. Tohle je recept jak znehodnotit maso za šest stovek.

  • pippiva
    pippiva | 11. 12. 2011 10:15

    Maso jsem nalozila do nakrajene zeleniny s korenim (mrkev, cibule, rapik. celer, bobkovy list, nove koreni, salvej a rozmaryn ), promichala s olivovym olejem a nechala jsem ulezet temer 2 dny. Opecene a vychladle maso jsem zabalila do prsutu a houboveho pyre a teprve pak do testa. Nalozenou eleninu jsem nakonec smichala s bramborem a upekla v troube na plechu jako prilohu. Fotky hotoveho masa uz jsem nestihla cvaknout... VYBORNE!!!

  • Olga . | 3. 1. 2009 17:18

    Panenka? Naneštěstí není svíčková jako svíčková :-) ..... Mezi těsto a maso patří ještě podušené houby, nebo husí (popř. kachní) játra; kuřecí nemám odzkoušena...:-)

  • Patrick Schmitt | 26. 3. 2008 18:23

    No jo, vepřová panenka v listovém těstíčku taky jako pokrm existuje a určitě to není špatné, ale je to samozřejmě, jak říkáte, hned jiné jídlo a přeci jen ta prava svíčková Wellington je světově známý pojem. Navíc to, co děla Svíčkovou Wellington tak zajímavou je chuťová kombinace listového těsta se středně propečeným hovězím. A to bohužel s vepřovou panenkou napodobit nejde, alespoň já bych středně propečené vepřové nechtěl. Ale jinak mě zaujal jako samostatný recept i ten zmíněný z frekvence 1, takže to chce vyzkoušet časem obojí.

  • Di | 26. 3. 2008 08:49

    A co zkusit vepřovou panenku? Nemuselo by to být špatné - nebude to sice Wellington, ale zato třeba Napoleon. Podobný recept je v Kuchařce Frekvence 1 - panenka se před zavinutím do těsta potírá ještě směsí z hořčice, žampionů ad. Je to sice trochu složité, ale možná by to stálo za hřích.

  • iva nemcova | 25. 3. 2008 21:56

    Pane Patricku,tak treba az budete mit narozeniny tak si tuhle svickovou muzete "darovat" . Stoji to za to,je vyborna. Zdravim :-)

  • Patrick Schmitt | 25. 3. 2008 17:56

    Už dlouho mě láká tento recept, ale všichni víme, jak drahá je pravá hovězí svíčková...A s jiným masem by to určitě nebylo ono...takže si budu muste i nadále počkat na nějaký větší přísun peněz nebo na nějakou jedinečnou příležitost, kdy bych si toto jídlo uvařil. Musí to být vynikájící. Kdysi dávno jsem snad měl i neco podobného někde v hotelu na dovolené, ale už si to skoro nepamatuju. :-/

  • iva nemcova | 25. 3. 2008 14:46

    Upeceno na velikonocni obed,mela jsem strach jak dopadne tento recept.. Pro jistotu jsem nakoukla i do jinych stranek ohledne doby peceni,pekla jsem na 220 °C 30 minut a vysledek byl perfektni!

  • Soňa Pohorská | 20. 11. 2007 12:02

    Dobrý den, zajímalo by mě, při jaké teplotě se maso peče a jak dlouho.Děkuji za odpověď Soňa Pohorská

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinkové koření Hovězí svíčková Listové těsto Rostlinný olej Sůl Vejce Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šišky z bramborové kaše

Šišky z bramborové kaše

Ďábelská směs na topinky

Ďábelská směs na topinky

Cuketová čína 3

Cuketová čína 3

Bramborovo vajíčková pomazánka

Bramborovo vajíčková pomazánka

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Cibulové kroužky

Cibulové kroužky

Kýta v žampionové omáčce

Kýta v žampionové omáčce

Borůvkový koláč

Borůvkový koláč

Rychlé červené karí s krevetami

Rychlé červené karí s krevetami

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

53
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené…
43
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
34
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
28
Zelňáky z kysaného zelí se sýrem
Zelňáky z kysaného zelí…

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Další rozchod v rodině Ivana Trojana: Syn dostal kopačky!

Další rozchod v rodině Ivana Trojana: Syn dostal kopačky!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Další doporučené recepty:

Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s karlovarským…
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
Svítek do polévky
Svítek do polévky
Svratecký guláš
Svratecký guláš
  • Recepty.cz
  • Svíčková Wellington
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact