• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Svíčková Stroganov
Napište svůj komentář k receptu

Svíčková Stroganov

autor: Smith-P.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 11
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Svíčková Stroganov
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg hovězí svíčková nebo jiného kvalitního masa: falešná svíčková, maso na rumpsteaky atd. Maso musí totiž při vaření ry
    • 3
      ks cibule minimálně
    • 2
      lžička mouka
    • 500
      g zakysaná smetana necelých
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • máslo a olej na opékání

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme přes vlákna na plátky, řádně naklepeme a nakrajíme na nudličky. Cibuli nakrajíme na plátky. Nejlépe ve woku rozpustíme dvě lžíce másla se dvěma lžícemi oleje, pak přidáme maso a opékáme jej, můžeme maso již při opékání mírně osolit a opepřit. Potom pridáme cibuli, promícháme, dosolíme a dopepříme a opékáme dalších 5-10 minut. Posypeme moukou, promícháme a opékáme ještě 3 minuty, pak přidáme střídavě zakysanou smetanu a kečup, vše řádně zamícháme, dle potřeby dochutíme a necháme přejít varem. Až vytvořená omáčka zhoustne, je jídlo hotové.
2
Podáváme nejépe s hranolkami.
3
Tento recept lze pravděpodobně připravit i z kuřecího masa, hovězí je ale samozřejmě lepší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí Stroganov II.

Hovězí Stroganov II.

Minutkový guláš Stroganov 3

Minutkový guláš Stroganov 3

Staročeská svíčková od babičky, recept pro amatéry

Staročeská svíčková od babičky,…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pevondracek | 8. 12. 2013 13:03

    výborný recept...na jedničku

  • Vlado | 4. 5. 2013 10:12

    nehadajte sa ci tam patri kecup huby pretlak a ci to jest z cestovinou ryzou alebo varenymi zemiakmi, ja som vyskusal viacero receptov a blizim sa k Stroganoff by my taste o jedle sa nikdy nema vraviet ze je to nechutne , alebo odporne - tisic ludi = tisic chuti - je len dobre ze ti nechuti to iste jedlo ako mne , lebo by si my ho zozral - je to to iste jako so zenami :-D :-D :-D

  • Máxima | 20. 11. 2012 13:33

    Správný a neošizený kečup z rajských je stejná delikatesa jako např. francouzský dresing apod.... To jen kdesi někdo kečup v TV zavrhl a ostatní to opakují....

  • drzoli | 25. 2. 2012 15:53

    sampiony do stroganova nepatria, to je hlupost, original sroganov, obsahuje: maso, cibula, muka, horcica, smotana

  • Tomas | 14. 11. 2011 19:17

    Sv Stroganov jsem delal tisickrat, prodavala se za 250,- a kecup a zampiony tam patri, stejne jako smetana, kys.nedavam. Pecene bramborove mesicky ve slupce jsou jako priloha nej, s testovinama bych to nejedl. Mouka je zbytecna, s kvalitni smetanou se jidlo zahusti vic nez dostatecne samo, navic mouka se musi tepelne zpracovat aby nesedala na jazyk a jidlo bylo jemne, rikavalo se tusim 20 min? :) A protlak...to je teprve fuj. Prave ta nasladla chut je na tom jidle super ale pokud vam to chutna :) Stroganov je jinak moc super jidlo, takze kdo nezkusil... Dobrou chut

  • Martas | 26. 9. 2011 11:42

    S kečupem? Snad s hořčicí, barbaři!!!!

  • pepe | 4. 8. 2011 12:20

    Je to TEN hranolek, ne TA hranolka.

  • Anonymous | 17. 1. 2011 15:30

    Ja tam zampiony davam.

  • pitbullka
    pitbullka | 28. 12. 2010 23:05

    Opravdu super. Také nechápu, co v ostatních receptech dělají žampiony. Přidala jsem protlak a nemůžu hodnotit jinak než 1*

  • Olga | 29. 11. 2010 16:34

    Kečup? Kde se v tomhle receptu vzal kečup? Fujky! Když už, tak nesolený a neslazený rajčatový protlak.

  • Patrick Schmitt | 4. 4. 2008 20:35

    Ano u originálního Stroganova se cibule po opečení výjme, tento recept je ale míněn spíš jako mírná variace, ve které se cibule ponechává v opékací nádobě. I takto to totiž chutná velmi dobře. ;-) I proto jsem recept nenazval přímo a jen Stroganovem. :-)

  • Hela - | 4. 4. 2008 13:27

    Jen bych ještě podotkla, že cibule se po opečení má vyndat, na zbylém tuku opéct maso a cibule se tam znovu vrací, až je pokrm zcela hotov. Pokud se vám podaří cibuli pokrájet na hezké kroužky, je to pak i estetické. Proto raději používám cibule malé a více kusů.

  • Hela - | 4. 4. 2008 13:22

    Toto je skutečně pravý recept na Stroganova. Nechápu, kde se v ostatních zde uvedených receptech vzaly houby. V žádné mezinárodní ani národní ruské kuchařce se žampiony do Stroganova nedávají.

  • Jíťa Rigi | 2. 1. 2007 16:21

    Tak jsme vyzkoušeli a bylo to dobré.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Vaření Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hovězí svíčková Kečup - jemný Máslo Mouka Pepř mletý Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zbojnické kotlety

Zbojnické kotlety

Fofr bublanina

Fofr bublanina

Krakonošův dlabanec

Krakonošův dlabanec

Nejlepší bramborová kaše od babičky

Nejlepší bramborová kaše od babičky

Buchty kynuté

Buchty kynuté

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Rybízový koláč s kokosem

Rybízový koláč s kokosem

Koláč s tvarohem a jablky

Koláč s tvarohem a jablky

Masová minutka s hráškem

Masová minutka s hráškem

Doporučujeme

30 minut
Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami

Losos na másle a limetách se…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

72
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
58
Barvená velikonoční vejce v cibulových slupkách
Barvená velikonoční…
38
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
29
Míša řezy
Míša řezy
26
Pečený králík- jednoduše a chutně
Pečený králík- jednoduše…

Zajímavé články

Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na dnešní Den matek?
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na…
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
AHA.cz Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Vrcholně elegantní Kate na oslavách konce války: Prostě princezna!

Vrcholně elegantní Kate na oslavách konce války: Prostě princezna!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

  • Recepty.cz
  • Svíčková Stroganov
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact